Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorąca_herbatka

wycieczka do Egiptu

Polecane posty

hehe no moze nie wszystkie,bo ja raz szłam a przed nami szly 4 laski,blondynki,to stwierdzili z tego co zrozumiałam,jakie brzydkie kobiety;./ takze chyab nie do kazdej tak mówią,a ja ejstem szatynką,

Gość gorąca_herbatka
widzicie, właśnie załatwiałam tę wycieczkę przez portal blizejslonca.pl i bilety otrzymam dopiero na lotnisku, dlatego zalezy mi żeby wiedzieć już teraz. i właśnie nie wiem, czy za nadwymiar też można zapłacić? wogóle mnie ludziska nastraszyli, że za walizki na kółkach trzeba dopłatę zrobić bo to nie standardowy bagaż.

Gość gorąca_herbatka
a pamiętacie ceny wycieczek fakultatywnych?

Gość gorąca_herbatka
o dzięki GOLDFENIKS

dam ci rade...nie kupuj u rezydentów,bo sa duzo drozsze w hurghadzie w centrum ejst polskie biuro podrózy,gdzie wycieczki sa zancznie tansze... poza tym u tubylców tez mozesz sie załapac na wycieczki,tzn u tybulców którzy zyja z turystyki,niue o taki co mieszkaja w domkach z papen-dekla

Gość gorąca_herbatka
to poratujcie mnie jeszcze. co mam zrobić , zeby dostać tę wizę. wystarczy że na lotnisku dam 15usd w okienku, czy muszę mieć jakiś formularz, zdjęcie czy jakis inny piorun

Gość zaciekawiona87
dostaniesz fromularz do wypełnienia taki od rezydenta wypełniasz idziesz do okienka po wize oddajesz formularz i to wszystko

Gość gorąca_herbatka
o dziękuję ci pięknie ;) czyli nic strasznego.

nie nic sytrasznego,ale uwazaj bo jak pójdzies zna lotnisku do kibelka to stoi taka dziwczynka która aksae za to bierze

Gość gość
kto sie orientuje ile alkoholu i papierosow obecnie mozna zabrac ze soba lecac do Egiptu ? oraz jak wyglada sprawa ze sprzetem fotograficznym ? bede bardzo wdzieczny :) za kazda aktualna wiadomosc

Gość gość
W tamtym tygodniu wróciłam z Egiptu.Palimy i pijemy z mężem.Do walizki wrzuciłam karton fajek i jedną flaszkę 0,70 wódki,gulasz angielski i kabanosy.Hotel mieliśmy wypasiony all ,więc wszystko było .Na bezcłowym dokupiliśmy jeszcze alkohol i wodę.Do domu przywiozłam wędliny a w Egipcie kupiłam fajki do domu bo tam są tanie,a aparat możesz mieć jaki chcesz ,nikogo to nie interesuje.

Gość gość
super!!! dzieki wielkie za odpowiedz naczytalem sie ze nie mozna focic ze to ze tamto ufff ...ulzylo mi :) jak jeszcze tu zajrzysz to napisz jak pogoda? ja jade do marsa alam i czytalem ze wiatry czasami tak mocne ze zejscie do wody zabronione a chcialem ponurkowac mniej wiecej sprawdzilem juz ze mozna miec litr wodki na osobe i 200sztuk fajek ale jak widac kupic mozna jeszcze taniej :)

Gość Ankhh
Byłam w Egipcie w tym roku, też w Hurghadzie, z Rainbow Tours. Podobało mi się wielce i już rozumiem skąd u Polaków takie uwielbienie dla Egiptu. Co do wywozu alkoholu, nie mam pojęcia bo nie wywoziłam. Na pewno nie można wywozić zwierząt i ozdób ze zwierząt, bo za to są ciężkie konsekwencje. Na co uważać? Podobno nie wolno pić wody z kranu. No i zdradzieckie słońce - koniecznie trzeba nosić okulary, nakrycie głowy i filtry, bo o udar i poparzenia bardzo łatwo. Egipcjanie są mili i uprzejmi i wcale nie natarczywi, jak często mawia się stereotypowo. Wycieczki fakultatywne? Były rewelacyjne! Najchętniej pojechałabym na wszystkie, ale czasu i funduszy za mało. Byłam w Kairze, na Saharze i na nurkowaniu głębinowym. Moje absolutne must see. W przyszłym roku chcę jechać znów, może zaliczę pozostałe fakultety :)

Gość gość
A powiedz, co Cię tak fascynuje w Egipcie ? byłaś w innych krajach ? i żeby nie było, nie jest to żłośliwośc, bo byłam kilka razy w Egipcie i mnie się nie podoba