Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfabetagama

ile czasu potrzeba na zalatwienie wszystkich slubnych formalnosci??

Polecane posty

Gość alfabetagama

mowie o sali,ksiedzu,nauk przedmalzenskich i tych wszystkich innych rzeczy zwiazanych ze slubem?i od czeo najlepiej zaczac? zespol,knajpa? slub planowany na 2010,lipiec/sierpien.

Gość moniczka.a
ale głupie pytanie..wiadomo ze niektórzy napiszą, ze 5 lat wcześniej i ze juzza późno, a inni ze 5 miesiecy wcześniej. Formalnosci do koscioła to chyba 3 miesiące wcześniej starczy, a z salami i zespołem to zależy od tego czego szukasz. Ja najpierw załatwiałam zespół, zgrywałam go z sala i kucharką.

najlepiej zacząć się rozglądać za wolnym terminem który Cię interesuje jesli chodzi o sale. Jesli nie mas zjakiejś konkretnej upatrzonej to idź najpierw do księdza i zaklep sobie termin slubu, i dopiero potem szukaj sali na ten termin. Jesli już to będziesz miała (ostatecznie jest to obojętne kiedy zaczniej się tmy interesowac, ale ze względu na ten boom salowy trzeba rezerwować sale dużo wczesniej) zacznij szukać zespołu, który będzie mial w tym terminie wolne. Następnie fotograf i kamerzysta. Te sprawy nawet musissz zacząć załatwiać rok wcześniej. Na jakies pół roku przed ślubem powinnas się już koniecznie rozejrzec pza suknią, często trzeba czekac kilka miesięcy aż sprowadzą zamówioną przez Ciebie suknie. Sprayw kościelne możesz zacząć załatwiac jakieś 3 miesiące przed slubem, wteyd spokojnie skompletujesz wszystkie dokumenty.