Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h.2.o

ile wody mineralnej

Polecane posty

Gość h.2.o

mozecie mniej więcej procentowo określić, jaką czesć napojów (wszystkich) stanowiła woda mineralna? Czy jeżeli mam w sumie 450 litrów wszystkich napojów to czy 50 litrów wody w tych 450 będzie ok?

Gość czy naprawde musze
To zalezy kiedy masz wesele. Z doswiadczenia z innych wesel wiem, ze woda mineralna bardzo schodzi latem w czasie upalow. Slodkie napoje bardzo rozgrzewaja, ludzie w tancu sie poca i chlodna mineralna to najlepsza rzecz. Ja bym policzyla litr na glowe. 450 litrow to strasznie jednak duzo ...

Gość h.2.o
wesele we wrześniu, z obserwacji zauważyłam, że w sumie przeważnie schodzą słodkie napoje; sama bez względu na porę roku zawsze piję tylko słodkie; na razie robię wstępny kosztorys - policzyłam 3l napoju na osobę. Myślę, że to taki standard (no moze troszkę więcej), ale w razie czego będziemy mogli zwrócić te napoje, które zostaną.

hej Dziewczyny :-) h.2.o : ostatnio też robiłam wstępny kosztorys napojów i podobnie jak Ty mam ślub we wrześniu :-) liczę tak ok 3,5l na osobę /może zmieni się to wzwyż/. A mniej więcej tak wygląda rozkład napojów: SOKI /0,25/- 75 litrów - małe, poręczne wygodne :-) SOKI /1l/ - 96 litrów PEPSI/COLA -95 litrów WODA- 130 litrów Wstępne wyliczenia, zapewne coś się pozmienia, ale ja stawiam na dużą ilość wody. Myślałam o tej w małych butelkach- zawsze świeża :-) Oczywiście wszystko zależy od pogody no i od tego jak goście dopiszą :-) mam nadzieję że choć trochę pomogłam :-) pozdrawiam Was

Gość h.2.o
a dlaczego liczysz soki litrowe? gdybyś kupowała po 2l byłoby taniej. Ja ostatecznie liczę: 100l - soki w kartonach 100l - soki typu tymbark w butelkach (0,25) 100l - woda (tez ok 0.25) 150l - gazowane w butelkach 0,25 Pomyślę jeszcze nad tą wodą, zobaczymy co kucharka na to powie,

Gość h.2.o
znalazłam cos takiego: Poszczególne składowe są liczone według nastepującego klucza Alkohol: 0,5 litra wódki na osobę, około 1 butelki wina na 7 osób, około 1 butelki szampana na 7 osób Napoje: 3 litry na osobę. Rozkład napojów: 1 litr - napoje gazowane, 1 litr - soki, 1 litr - wody. Napoje gazowane około: 60% cola (lub podobne), 20% typu sprite, 20% smakowe np. pomarańczowe. Soki: około 70% pomarańczowy, 30% pozostałe inne (jabłko, porzeczka). Wody: 60% wody niegazowane, 40% wody gazowane.

H.2.o: właściwie nie wiem czemu wzięłam pod uwagę litrowe :-) no ale jak mówiłam może się jeszcze pozmieniać... soki będę miała przelewane do dzbanków. I właśnie też tą wodę muszę podzielić na gazowaną i niegazowaną :-) do września mamy czas ;-)

dziewczyny ile placicie od osoby lub ile mniej wiecej wychodzi wam za restauracje ze same napoje kupowac musicie? A ciasto tez same? Bo ja mam 90zł/os, i chyba niczym juz sie nei interesuje tylko alkohol i tort no i ew jesli chce stół wiejski tez we wlasnym zakresie

Gość h.2.o
Ja mam wesele ze swoją kucharką - myślę, że za całe jedzenie, obsługę kuchenną, napoje, ciasta zapłacę, salę wyjdzie gdzieś ok 11tyś. Czyli tak 75zł/os.

aaa no to sie opłaca, myslalam ze bierzecie sale od osoby i jeszcze musicie wszystko same kupowac. U mnie w miescie zbytnio nie ma sal zeby wynająć i miec swoją kucharkę, ale za to ceny za os. nei są wysokie bo od 80-130zł więc jest jeszcze ok bo 200zł za osobę to byłoby mi chyba zal placic:P

Gość h.2.o
Olivia, a skąd Ty jesteś? Bo zaintrygowałam mnie cena sukienki podana w innym topiku? Kupujesz czy wypożyczasz?

hmmm... ja płacę 130PLN/os :-/ plus ciasta, tort, owoce, napoje i alkohol... wyjdzie mnóstwo od osoby :-/ Ale wesele mam w restauracji, mam zapewniony catering, dekorację i pokój dla Narzeczonych :-)

Gość h.2.o
u mnie to w ogóle nie było mowy o restauracji, bo mamy 150 gości i z tego większość od narzeczonego. On uznał ze restauracja to za duzy wydatek, a że ma 'chody' w kręgach organizatorów wesel, to sie ugięłam.

wstępnie obliczyłam 130 gości... ale u mnie jest trochę inna sytuacja. Mieszkam w innym mieście /stąd pochodzi mój Narzeczony/, a ślub będzie w mojej rodzinnej miejscowości. Dlatego 3/4 gości to przyjezdni. Zależało mi żeby sala była jak najbliżej Kościoła no i dodatkowo przy jakimś hotelu- najbliższej rodzinie musimy zorganizować nocleg... ogólnie rzecz biorąc jestem przerażona kosztami :-(

Gość h.2.o
u mnie jest odwrotnie, postanowiłam zainwestować w transport dla gości z koscioła i robimy wesele u młodego (ślub u mnie), właśnie dlatego, zeby uniknąć kosztów noclegu dla jego rodziny. Ale nas w sumie dzieli niewielka odległosc.

u nas niestety nie ma takiej możliwości... dzieli nas 130km /tzn rodziny, bo my mieszkamy razem/. Osobiście wolałam ślub w mieście, gdzie obecnie mieszkam, ale niestety moi rodzice się na to nie bardzo chcieli zgodzić- tradycja mówi, że wesele ma być u Młodej :-/ Żeby choć trochę zaoszczędzić i nie załatwiać noclegu dla wszystkich, wynajmujemy też autokar, który zawiezie gości przyjezdnych do miejsca zamieszkania. Strasznie zamotane to wszystko...

ja jestem z malej miesciny(25tys mieszkancow) na podlasiu na suknie powiedzialam sobie juz wczesniej ze nie wydam więcej niz 1500zł w salonie slubnym podobaly mi sie 4 sukienki 2 bylyu po 900 kupno i 700 wypozyczenie ale nie podobalam sie sobie w nich i dwie po 1050 i 1090 za wypozyczenie i 1350 i 1390 za kupno sukienki normalnie jak z katalogów śliczne lekkie (co bylo dla mnie najwaznejsze) no wogle super :) chcialam jechac do większego miasta ale wiem ze tam bym znalazła podobne, a chcialam prostą bez zbędnych ozdób z jakims delikatnym haftem w litere A i taką znalazłam tylko musze podjąc jeszcze decyzje bo waham sie miedzy dwiema :)

Gość h.2.o
kurcze zazdroszczę, też bym chciała jakąś prostą sukienkę w takiej cenie. U mnie to jeszcze nie znalazłam tańszej niż 2 tys.

Gość Monisia_zak
A tutaj macie kalkulator, który wyliczy to dokładnie: http://wesele.plock.pl/wesele-8.html Soki i wody są podawane w litrach a czasami kartony mają 1,5 lub 2 litry - trzeba więc ręcznie przeliczyć kartoniki ;)