Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama juz nic nie wiem - pomocy

Od tygodnia podaje słoiczki i .........................

Polecane posty

nie wiem czy jak podaje np 5 łyzeczek jabłuszka w ciągu dnia to czy wtedy dawac mniej mleka czy tyle samo? czy taki sloiczek zastepuje jedno karmienie czy jak? Nie moge liczyc na to, ze corka sama mi da znac czy chce jesc czy nie, bo ona zje tyle ile dam. Choćby 2l mleka :o pediatra kazala mi bardzo tego pilnowac, bo mala ma 4m-ce i 2tyg, a waży 8,5kg :D Pytanie sprecyzowane to: czy taki sloiczek zastepuje jedno karmienie czy jak?

jak zje caly sloiczek to zastapi ale jak 3 lyzeczki to raczej nie

Daje jej jednorazowo okolo 130ml mleka. 4 łyżeczki tego nie zastapią tak?

up

Gość Głupia jesteś czy co
jeśli zaczełaś podawać STAŁE POKARMY to NIE PODAJESZ już MLEKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

absolutnie nie dziecko musi dostawac melko mamy na żądanie a jesli nie bedzie chcialo to nie będzie ssało takie kilka łyzeczek to nie jest posiłek nadal podstawa to piers lub mleko modyfikowane

Dopoki podajesz po kilka łyżeczek nowych pokarmów to powinnas nadal podawac tyle samo mleka ile wczesniej. Gdy juz zaczniesz podawac typowy \"obiad\" to wówczas zastąpi on jedno karmienie mlekiem. A owoce podajesz dodatkowo jako deser - nie zastępują karmienia. Ja robilam to tak: 7.00 - mleko 180 ml 10.00 - mleko 180ml 13.00 - obiadek 15.00 deserek 16.00 mleko 19.00 mleko Jako obiad liczysz caly sloiczek, bądź przygotowana samodzielnie potrawę. Sama musisz wyczuc zapotrzebowanie dziecka, tak aby poł godziny po obiedzie nie domagalo sie znowu mleka. To nie jest takie trudne jak sie wydaje, zobaczysz z czasem uznasz ze to proste :) Powodzenia!