Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stereo_Sushi

Dieta Kopenhaska a zdrowie!!!

Polecane posty

Gość Stereo_Sushi

Dziewczyny! -Jeśli stosowałyście ta dietę to skąd brałyście jadłospis? Z internetu czy jakiejś książki? -Czy mięso w sensie befsztyk można zastąpić np. rybą? - na tej diecie ponoć bardzo szybko się chudnie, ale sa też opinie ,że rozregulowuje metabolizm, pojawia się efekt jo-jo i potem mega trudno schudnąć? -ze względu na rygorystyczność, czytałam tez, że z powodu niedożywienia wystepuje bezsennosc, rozdraznienie i zdarzaja sie zaslabniecia. Tez tak mialyscie? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam:) Sushi:)

Gość trovchee sie
ja stosowałam 2 razy miałam do schudniecia tylko 4 kg- totalne wycienczenie, metabolizm zwolniony, te4kg schudłam w 9 dni i efekt jojo po 1,5 miesiaca... marzyłam tylko o nastepnym posiłku, i koło tej 17 godziny marzyłam żeby się połozyć spac i obudzic rano:) nie polecam... schudłm to 4 kg inaczej i trwalej:)

Gość Stereo_Sushi
Wlasnie najgorsze jest to ze niektorzy sa zachwyceni to dieta i twierdza, ze zadnego jo-jo nie ma, a niektorzy sa wycienczeni na niej tragicznie. Napisz mi, prosze w jaki sposob schudlas, szczerze mowiac boje sie takich rygorystycznych diet, bo czasami mam tendencje do slabniecia ;/

Gość reactiva
Jakie jojo?Przeciez to nie jest jakas głodowka.Przeciez w tej diecie jest mieso , jaja, salata.Czy mozecie sobie wyobrazic ze niektore kobiety tak wlasnie jedza i w takich ilosciach przez wiekszosc swojego zycia??Nie sadze, ze wystepuje tu jakies jojo.

Gość trovchee sie
Co do kopenhadzkiej--->po diecie czułam się świetnie przez może 2 tyg ładnie wyglądałam, super sie czułam, energii mnóstwo, potem mi przybyło 5kg i juz nie było tak wesoło...i przemiana matrerii podczas diety pozostawia wiele do zyczenia:D a teraz schudłam na najprostrzej diecie świata... czyli normalne jedzenie 4 posiłki dziennie o jakieś 1/4 mniejsze niż zazwyczaj , woda, duzo herbatek, ćwiczenia od 20min-1h ok 4,5 razy w tyg, chudłam około 1500-2000 gram dziennie. Samopoczucie rewelacja do teraz:) chociaż dalej kontroluje wage i nie pozwalam sobie na wszystko. Aha co do słodyczy to przez 1 tydzień nie jadłam w ogóle ochota na nie mi zwykle przechodzi po 4 dniach, potem jednak zaczełam jeść np 3 kostki czekolady lub mała paczkę chipsów ale nie pozwalam sobie na więcej..,i nie wolno się objadac to fajne uczucie jak zje się obiad jest się najedzonym ale nie przejedzonym.. to taka prosta dieta ale ludzie maja problem z wyznaczaniem sobie wielkości posiłków dlatego często z niej rezygnują:) ahaa schudłam w ponad miesiąc można było szybciej ale mi właśnie zależało na tym żeby chudnąć wolno:)

Gość trovchee sie
Nie ma jojo???? Nie znam osoby która ne miałaby jojo właśnie po tej diecie!

Gość Stereo_Sushi
reactiva--- wydaje mi sie , ze zalezy to od preferencji organizmu i sklonnosci do tycia i nie wymienie Ci duzo kobiet ktore tak wlasnie sie odzywiaja przez wiekszosc zycia. trovchee sie= jakie cwiczenia wykonywalas? Utrzymala Ci sie ta waga? czy troche przytylas?

Gość kokosimooo
po kazdej diecie jest jojo jesli sie pozniej wraca do starych nawykow zywieniowych. Nie ma diety, po ktorej go nie ma. tyle w temacie :) kopenhaska podobno przyspiesza przemiane materii, wiele osob naprawde nie przytylo nic przez 2 lata po diecie, ja jestem teraz na 3. dniu kopenhaskiej, czuje sie ok, mam energie, nie chodze jakos specjalnie glodna.. zobaczymy co bedzie pozniej

Gość Stereo_Sushi
No i raczej normalna dieta to byc nie moze , bo jest tak rygorystyczna, ze mozna ja stosowac raz na dwa lata. koko- schudlas cos przez te dni? ;)

Gość trovchee sie
nie przytyłam nic znczy waga waha się o 300, 400 gram ale nie odczówam żadne różnicy... a ćwiczenia takie sobie wymyslałam najlepsze cwiaczenie jakie przyszło mi do głowy o pajacyki śmieszne wiem ale po 50 odpadam:) wiec robie pare serii po 50/ brzuszki, pompki damskie skłony na boki(boczki) , skakanka ale wole pajacyki, cw z ciezarkami 2 kg, przysiady, wymachy nóg, taniec, wymyślałam sobie układy taneczne (to wtedy gdy nie chciało mi się ćwiczyć) rozciąganie, czasami podczas serialu np. begałam w miejscu, takie tam moje ćwiczenia:) ale wiem ze areobiczna 6 waidera robi z brzuchem cuda! ale ja z brzuszkiem problemu nie miałam tylko te boczki:)

Gość kokosimooo
Sushi- nie mam wagi! ale wiem ile zwazylam sie przed dieta i zwaze sie po ale widze po 3. dniach ze schudlam- ok.2-3kg mysle. W pasie mam ok. 3cm mniej, w udach tez mam mniej- to sa rzeczy ktore po prostu widze! bez mierzenia. Znajomi mi mowia ze schudlam- nie wiedzac ze jestem na diecie, wiec chyba zaczna byc cos widac. Widze efekty, dojde z ta dieta do konca, to moja peirwsza dieta w zyciu, nie wyniszczalam sobie wczesniej organizmu niczym bo nie mialam takiej potrzeby wiec zobaczymy, chcialabym wygladac na wiosne tak jak lubie a na codzien i tak odzywiam sie w miare zdrowo wiec mam nadzieje, ze jojo nie bedzie. Jak bedzie to sie zajebie :O