Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darylka

A co na katar alergiczny??

Polecane posty

Gość darylka

Mój synek ma katar,chyba alergiczny,bo z nosa mu nie leci,tylko cały czas zalegają mu takie twardawe gile,koloru białego.Do tego nie ma gorączki i ogólnie samopoczucie ma ok.Daję mu Zyrtec i czyszcę woda morska,ale oprócz tego mogę cos jeszcze zrobić??JEst jakis pomocny środek??

Witaj darylka, mam ten sam problem. Nie napisałaś w jakim wieku jest Twoje dziecko.. być może możesz juz zrobić testy alergiczne? Jeśli nie to spróbuj weliminować przyczynę. Alergolog mojego dziecka zaproponował usunięcie kwiatów z mieszkania, pozbycie się pierza, maskotek i innych przedmiotów (zbieraczy kurzu), sierści, zmiany materacyka na piankowy. Częstego wietrzenia, utrzymywania chłodnej temperatury, częstego prania pościeli w 60stopniach. Staram się stosować do tych rad, ale wiadomo że nie jest to takie proste. Przyznam jednak że katar troszkę ustąpił, chociaż bywa że pojawia się z nikąd. Ale bywało gorzej .. tak jak u Ciebie.. synek miał wiecznie zapchany nos.

Gość pstro krotka
http://www.domzdrowia.pl/39440,euphorbium-compositum-s-aerozol-do-nosa-20-ml.html ja używałam tego sprayu i mi pomógł z tego co wiem można go podawać dzieciom można go kupić bez recepty p.s nie jestem mamą więc nie wiem czy moja porada jest obiektywna ale może Twojemu Synkowi pomoże

jestem alergikiem i mam bardzo złe zdanie o zyrtecu. 1. działa usypiająca 2. powoduje zagęszczenie śluzówki w nosie co u mnie spowodowało zapalenie zatok na 4 miesiące

w pokoju nie może być za ciepło i musi być nawilżone powietrze, kup nawilżacz z oczyszczaczem powietrza i staraj sie zmniejszyc alergeny w otoczeniu dziecka

Gość darylka
ktoś jeszcze się wypowie??