Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa w soczewkach

Do noszących soczewki!!

Polecane posty

Gość ewa w soczewkach

Ja wygląda wasza pielęgnacja soczewek i jakich soczewek używacie? Ile godzin dziennie nosicie soczewki? Codziennie? A jak wygląda praca z komputerem z soczewkami? Dezynfekujecie soczewki? Po każdym zdjęciu czyścicie je po obu stronach? Potem płukanie i dopiero do pojemniczka?

Oj Ewciu było już milion razy na forum ,dlatego nikt Ci chyba nie odpisuje ;/ Ja używam miesięcznych Purevision (można w nich chodzić dzień i noc, ale ja używam ich tylko w dzień bo nie wyobrażam sobie spać w soczewkach). Ja nie nosze codziennie soczewek (wole okulary) :P ale jak już nosze to ok. 8-10 godzin. Jeśli chodzi o prace przed komputem ... w moim przypadku strasznie wysychając mi soczewki :( muszę stosować krople nawilżające bo inaczej strasznie bolałyby mnie oczy. Ja czyszczę soczewki tylko przed włożeniem z dwóch stron. Zawsze wylewam płyn i osuszam pojemniczek.

Gość Agulaaaaaaaaaaaa
Ja noszę miesięczne, na noc je zdejmuję. Nigdy nie przedłużam termonu ważności. Do tego kupuje sobie pryzmin, to jest preparat z borówką na wzmocnienie oczu. Do tego pomaga przy wadzie wzroku.