Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ttyyt

Dlaczego kobiety chca byc mamami ?

Polecane posty

Gość ttyyt

Pytam z ciekawosci, dlaczego chca miec dzieci, kieruje nimi instynkt ?

ja nie chciałam i miałam nie być mamą bo okazało się że jestem bezpłodna, mimo tego co powiedział lekarz zaszłam w ciążę, niestety była obumarła, i dopiero po tym zdarzeniu bardzo chciałam dziecka bo poczułam wielką stratę, i znów jestem w ciąży, ale w sumie nie wiem skąd to się bierze

Gość wg watykańskiej ruletki
z nudów i w celu uprzykszania beztroskiego życia ruchaczom

Gość ej nio.....
ttyyt...jestes kobietą czy facetem??????

Gość ttyyt
magdaaaaa32 >> wlasnie dlatego zalozylem ten temat bo zainspirowal mnie ten suwaczek w Twojej stopce, jestem facetem i nie mam takiej potrzeby, nie wiem nawet jak to jest z mezczyznami, maja dlatego ze chca czy dlatego ze sie rodzi i jest ;).

Chce w przyszlosci miec dzieci, bo widze taki oto obrazek: Moj facet ubierajacy z synkiem choinke, a ja w kuchni z mala coreczka pieczemy pierniczki Jestem bardzo rodzinna, mam duzo w sercu pozytywnych uczuc, wiec mysle, ze moge spokojnie dwojke dzieci nimi obdarowac :-D

Widzisz, Ty nie masz potrzeby, ale nie kazdy facet taki jest. Moze to wynika z wieku i charakteru? Moj facet juz od 2 lat ciagle opowiada, jak wspaniale byloby powiekszyc rodzine.

Gość ej nio.....
kant dupy bardzo sie mylisz z tymi facetami....moze nie uwierzysz ale czasami faceci chca bardziej dziecka niz zkobiety...

Gość ej no___
kobieta ma taki pstryczek elektryczek w glowie ktory robi pstryk i dostaje szalu macicy, faceci go nie mają

faceci chcą mieć dzieci z przymusu, czyli wpadki

Moja mama nigdy nie lubiła dzieci, mnie urodziła bo wpadła:P A brata dla swiętego spokoju, bo ojciec chciał mieć dziecko i to w dodatku synka, tak wiec jak widać faceci mogą chcieć dziecka bardziej niż kobiety.

Moja mama nigdy nie lubiła dzieci, mnie urodziła bo wpadła:P A brata dla swiętego spokoju, bo ojciec chciał mieć dziecko i to w dodatku synka, tak wiec jak widać faceci mogą chcieć dziecka bardziej niż kobiety.

Gość erfg
JA NIE MAM I NIE CHCE DZIECKA!

Gość ej no___
jestes uposledzona, nie masz pstryczka :D pewnie brzydka jestes i nie masz dawcy nasienia :P

Gość klamereczka
Wierze, ze sa kobiety, ktore odczuwaja instynkt, ale wiekszosc chce dziecko, bo chyba nie ma zadnego celu w zyciu, zadnych zainteresowan, zadnego pomyslu na zycie, ktory sprawilby, ze zycie jest ciekawe. Latwiej sie rozmnozyc i gadac, jak to sie czlowieka poswieca niz wziac zycie w swoje rece i spelniac swoje marzenia.

na swoim przykładzie mogę ci napisać że przy pierwszej ciąży oboje dziecka nie chcieliśmy, spadło to na nas jak grom, coś się traci bardziej to doceniasz. mój partner bardzo płakał gdy się dowiedział że ciążą obumarła a potem nie mógł się doczekać kiedy znów zajdę w ciążę. szybko się udało bo po 4 miesiącach od zabiegu. ta chęć jest trudna do opisania ale cieszysz się gdy wiesz że sam coś stworzyłeś że ten malutki człowieczek będzie twój, będzie cię kochał, trudno o tym pisać, inaczej jest jak się to samemu przeżywa.

Gość klamereczka
*jak to sie czlowiek

Gość ttyyt
Nie wiem, nie myslalem o tym. Przedtem myslalem o innych rzeczach, mieszkanie, studia, praca. Teraz nadal jestem mlody bo 26 lat to zaden wiek (oczywiscie jak na mezczyzne:P) ale mam juz wszystko poukladane. Przedtem nie mialem na nic czasu, nie wiem czy teraz jest dobry okres na zakladanie rodziny, nawet stalej dziewczyny nie mam, co jakis czas jakas jest ale to nie jest nic powaznego, mysle ze poczekam sobie jeszcze z 10 lat.

Dlaczego chcemy być mamami... no cóż bo takie jest nasze "przeznaczenie". Małe dziewczynki już bawią się lalkami i myślą jak będzie wygladał ich ślub. Jest to uwarunkowane psychicznie oraz "podpatrywalsko". Dziewczynki oglądają mamę która gotuje i zajmiuje się dziećmi oraz same chcą się czymś małym zajmowac. Potem przeradza się to w niechęć do dzieci która w okresie dojrzewania pod wpływem hormonów przeradza się w instynkt macieżyński który pozostaje do końca życia. Oczywiście są ewenementy które nie mają takiegoż instynktu ale hormony po porodzie i tak swoje robią.

Gość ej no___
Poczekaj poczekaj, jak masz miec pierwsza lepsza to szkoda zachodu.

może jest jakiś nikły procent facetów, którzy chcą mieć dzieci, np wieśniak darmowych parobków, 99% facetów ma dzieci bo wpadkę zaliczyli, ja też między innymi pechowcami

klamereczka - nie wydaje mi sie, zeby to byla prawda. W moim przypadku rodzina jest integralna czescia zycia, i nie ma zwiazku z zainteresowaniami, pasjami. Dzieci to jedno, a pasje i spelnianie marzen, kariera to drugie, ale moze bez problemow isc w parze. Kolezanka z pracy robi wlasnie doktorat, planuje podroz do Indii, maluje obrazy i... ma 2ke dzieci, ktore kocha do szalenstwa i fakt posiadania dzieci nie przeszkadza w niczym. Ja mam zamiar isc jej sladem - zalozyc rodzine i RAZEM z nia spelniac marzenia.

Gość ej no___
Po poscie BLONDYNY mozna wnioskowac ze te bez instynktu są niedorozwinięte ;D i jest w tym troche prawdy :P

Ty nie przesadzaj, bo mój ojciec to zaden wieśniak tylko wykształcony człowiek. Są po prostu faceci co chcą

ważne żebyś był przygotowany na przyjście potomka, nie tylko materialnie ale i psychicznie, mimo to zawsze są obawy i lęki. mój partner jest młodszy ode mnie o 3 lata więc jest starszy od ciebie troszkę. wiek to zresztą nie gra roli. fajne jest jak rano idzie do pracy i całuje mój brzuch albo płacze gdy ogląda film z usg gdzie widzi bijące serduszko. życzę ci żebyś to kiedyś przeżył :)

Gość klamereczka
wredna blondyna ma racje, juz malutkie dziewczynki przechodza pranie mozgu, bawiac sie w dom laleczkami. Mysle, ze nie ma czegos takiego jak instynkt macierzynski, po prostu od urodzenia przygotowuje sie nas do roli matki. Muzulmanki takze nie widza nic zlego w swojej religii, w tym jak sa traktowane przez mezyczyzn, bo od urodzenia obserwuja relacje miedzy ojcem a matka.

Gość ttyyt
Widzisz, Twoja koleznka planuje podroz do Indi a ja z kolegami cala Europe na motorze przejechalem nie robiac zadnych wielkich planow, po prostu moj jeden kolega tak szaleniec co nawet w zimie na motorze jezdzi powiedzial zebysmy pojechali na wycieczke, tak samo z podrozami, nie musze sie dlugo zastanawiac, a u niej na tych planach moze sie skonczyc.