Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwgwgegg34

kto wie jak sie maluje pokoj?

Polecane posty

Gość rwgwgegg34

sciany mam bardzo jasne, jedna chcialabym pomalowac sama, na ciemny kolor, moze szary,brazowy,albo ciemny granat boje sie jednak , ze jak bede malowala walkiem to pozostana smugi, nierownosci, ciemniejsze i jasniejsze miejsca nigdy nie malowalam, a nie mam kasy na malarza kto pomoze mi i poda kilka wskazowek?

ja maluję wałkiem i dobrą farbo , jak jest za gęsta dolej wody, i machaj od góry do dołu, to jest proste

Gość rwgwgegg34
co to zanczy pogruntowac?? pokoj jest swiezo pomalowany, znaczy farba juz wyschla,ale wszystko jest nowe

Gość maeronka na odwyku
grunt- czyli żębeby lepiej się wchłaiała i ładnie malowało się. po to też aby sćiany nie chłonęły wody

Gość rwgwgegg34
magda i nigdy nie pozostaja nierownosci?smugi?

Wałkiem nie porobisz raczej smug:) Jakbyś się wzięła za pedzel to może i tak:) Ale nawet jua potrafię używać wałka więc..:D

Gość rwgwgegg34
dzieki za te rady odnosnie gruntowania :)

Gość rwgwgegg34
numer 234..., tak , rozumiem , ale wydawalo mi sie ze malujac ciemnymi kolorami trzeba wyjatkowo uwazac ,bo potem wszystko szczegolowo widac

malowałam wiele razy i wychodzi dobrze, tylko przyznam się że nigdy nie gruntowałam :) myłam ścianę wodą i płynem do naczyń, ostatnio malowałam we wrześniu i jest ok. maluje zawsze w pionie bo uważam że jak się maluje w różne strony to nierówności wychodzą, i uważaj z kolorami te które są na pantonie czasem w domu wychodzą ciemniej z racji większej powierzchni

Gość kapała
zapytaj robola w zawodzie malarz

Gość rwgwgegg34
magda plynem i woda???? ale te sciany sa swieze, nowo pomalowane, to tez musze gruntowac?albo myc? tam nikt nie mieszkal, wszystko jest nowe kapala, wlasnie o to chodzi ze nie mam takiej mozliwosci

ja mówiłam o swoich, jak sa świeżo malowane to maluj od razu (ja bym tak zrobiła) moje były stare dlatego myłam

Gość rwgwgegg34
dziekuje za rady :)

Gość majeczka*
biezesz plakatówki i do roboty :D