Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sympatyczna133

21 letnie mamusie łączmy się

Polecane posty

nastoletnia mama podziwiam w tym wieku juz 2:) a co do Ciebie droga 17 zle zrobilas rzucajac szkole musisz miec wyksztalcenie i prace zeby dziecko wychowac bo na fceta z tego co czytam nie masz co liczyc

Gość 21 mama
Moja brala Debridat na to ulewanie, taka zawiesina z tego jest... Ale to nie za bardzo podzialalo jak juz pisalam... Przepraszam ze z takimi bledami ale cos mi sie klawiatura przestawila i nie chce pisac znakow polskich

Gość fatimka22
17 lat i ja tez - niezla historia szkoda tylko ze nie prawdziwa,dlatego nie zwracajcie na nia uwagi , z daleka smierdzi prowokacja, ale jesli jednak to prawda - to wspolczuje Tobie a najbardziej dziecku. Jest wiele mlodych matek majacych zdrowe podejscie mamy nawet na tym topiku przyklad a Ty i Twoje myslenie to chyba jakies jedno wielkie nieporozumienie.

Gość 17 lat ja też
myslala ze dostane tu pomoc ale widze ze nie bardzo. Dlaczego to ma byc rpowokacją? Moze to wy jestescie prowokacją?

Gość 21 mama
O naprawiłam... :)

Gość 17 lat ja też
po prostu muszę wiedziec ile dostaną pieniędzy, bo ja nic nie mam, a matka mi nie pomoze

Gość inek
wez się ogarnij dziewczyno, juz to ze nie wiesz jak ma na imie ojciec twojego dziecka świadczy o tym jaka tepa jestes a za ten tepy możdzek jeszcze myslisz ze ci zapłaca 100tys zł??? hahahaha może jeszcze euro ? :D

Gość fatimka22
tak napewno dostaniesz majatek i bedziesz sobie zyc juz jak krolowa z dzieckiem do konca. Jesli matka faktycznie taka jest, to zostaje Ci jedno wyjscie - przeprowadzka do kogos z rodziny - babci ,dziadka no i oczywiscie liczenie na ich pomoc badz dom samotnej matki. Przykro mi takie sa realia, bez pomocy nie dasz sobie rady, nawet chlopaka nie znasz, ale jak czlowiek sobie poscieli tak sie wyspi mam nadzieje ze Tobie sie jakos ulozy.

Gość 17 lat ja też
poznalismy sie, bo oboje interesowalismy si e gotykiem. Widzilismy się kilkanascie razy, ale on nie był z mojego miasta a o dowód nie prosiłam. A ostatnio już go nie widziałam...

Gość 17 lat ja też
do inek, a ty to moze tempa nie jestes? też dałaś dupy!

Gość inek
to następnym razem poproś o dowód jesli uwazasz ze to jedyne o czym powinnas wtedy pomyśleć..... :O

Gość fatimka22
ale chyba zdajesz sobie sprawe w jak ciezkim jestes polozeniu?? Bralas pod uwage dom samotnej matki?

Gość inek
wiesz nie wiem czy można nazwać "daniem dupy" seks z mezem hahaha przynajmniej znałam jego imie, ba! nawet adres :)

Gość 17 lat ja też
co z ciebie inek za matka jesli obrazasz nieznane osoby. Nie myslałam ze to tak bedzie, po prostu zakochałam sie i poszlismy na calość, ale przecież podobno ze za pierwszym razem się nie zachodzi w cionżę.

Gość 17 lat ja też
moge sie do babci przeprowadzić, ale ona mieszka na wsi i ledwo wiąrze koniec z końcem. Co tam bedę robić? Nie mam auta.

Gość inek
a gdzie to przeczytałaś że nie zachodzi się za pierwszym razem w ciążę, w "bravo"? :D słuchaj zachowuje się tak żeby ci uświadomić jak się zachowałaś i zachowujesz nie dojrzale, więc nie dziw się że tak cię traktuje.Nie życze Ci źle ale jak może ktoś ci sprzeda porządnego kopa w dupe to się ogarniesz i zaczniesz zachowywac jak odpowiedzialna matka a nie"rzuciłam szkołe bo nauczyciele mnie wkurzali" jestes dla mnie jak narazie dzieciak a niedługo zostaniesz matką nie wiele czasu ci zostało wiec zacznij w koncu MYSLEC!

Gość 17 lat ja też
no myslę o dziecku i postanowiłam urodzić w Niemczech i dziecko będzie miało obywatelstwo niemieckie i niemieckie becikowe. Tylko nie zna tego jenzyka. U babci jest źle, bo nie ma ciepłej wody, piec tylko kaflowy i zimno.

Gość inek
to ty się pakuj i dawaj w wyprawe do niemiec bo jak auta nie masz to z buta ci się troche zejdzie :D

Gość 17 lat ja też
inek ty chyba uwielbiasz poniżac ludzi! nie układa ci się w małżeństwie? mąż zdradza? dziecko rude?

Gość inek
lubie się pastwić nad głupimi ludzmi :D

Gość 17 lat ja też
idź daj dziecku jeść, bo umrze zgłodu

21 mama moja w ogóle nie miała kłopotów z ulewaniem. Wiadomo czasem jak za dużo się najadła albo jak ją ktoś za szybko podrzucił dla zabawy po jedzeniu to ulała a tak to nic. No i my lecimy na samej piersi cały czas. Raz na jakiś czas próbujemy jakieś słoiczki ale to bardziej próbowanie niż jedzenie

Gość inek
tak się składa że spi :D idz szukaj swojego amanta co ci dzieciaka zrobił a nie szukasz pomocy na forum :D

17 lako! Po pierwsze zapisz na nowo do szkoly,bo i predzej czy pozniej bedziesz musiala to zrobic.Robiac to teraz unikniesz wielu nieprzyjemnosci w doroslym zyciu i upokorzenia a bedziesz z siebie dumna,ze mimo wszystko nie poddalas sie i walczylas o siebie i dziecko.Jezeli bedziesz sie uczyla to Twoi rodzice maja obowiazek placic Ci alimenty do 26 roku zycia nawet jezeli nie chcesz lub nie mozesz juz z nimi mieszkac.Bedzie lepiej dla Ciebie i dla dziecka jezeli pozyskasz chociazby srednie lub zawodowe,inaczej pewnie nieraz spotka Cie przykra, nieprzyjemna sytuacja, w ktorej to ktos wypomni Ci chociazby wstydliwy brak znajomosci podstawowych zasad gramatyki jezyka polskiego...Mam nadzieje,ze nie bedziesz czekala do 30 aby zmadrzec w tejze kwestii gdyz wtedy bedzie Ci trudnieej udac sie do szkoly ,gdzie to uczyc Cie beda podstaw mlodsi od CIebie-to bywa krepujace.Pozdrawiam A co do reszty-witam serdecznie!Jeszcze 2 tygodnie moge sie u Was odnalezc, gdyz jestem rocznik 87 i w marcu koncze 22.Co prawda mama nie jestem ale moje bobo juz ponad 5 miesiecy jest u mnie w brzuszku:)

17 lat... Hmm.. nawet jakbyś miała dostać kasę w Niemczech to powiedz mi jak zamierzasz urodzić? Jak zamierzasz dowiadywać się o zdrowie dziecka, o to jak się rozwija i co z nim w ogóle? No i przecież nie masz ubezpieczenia tam a to jest tam strasznie drogie. Niemcy sobie odpuść. I tak jak napisałam, musiałabyś tam mieszkać.. jakby to było tak że wystarczy urodzić to co druga polka by tam jechała. Powinnaś iść do lekarza żeby sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok. A w ogóle jesteś pewna że jesteś w ciąży? Wpadłaś mówi się trudno, wiesz powinnaś była się zabezpieczyć zwłaszcza że to nie ze stałym partnerem wpadłaś. Nawet jak nie ciąża to przecież nie znając tego chłopaka mogłaś się czymś zarazić. Czytałaś o tym chłopaku co specjalnie zarażał Aids dziewczyny? Nigdy nie wiadomo czy to nie spotka także Ciebie jeśli uprawia się sex z kimś o kim mało się wie.Pogadaj z mamą, jesteś na etapie szkoły średniej więc możesz iść później zaocznie, coś na pewno mama Ci pomoże, jak nie to może dom samotnej matki, praca, żłobek... a kasy dostaniesz 1000zł becikowego po urodzeniu i później jakieś tam różne inne dofinansowania ale dużo tego nie ma, do pracy i tak będziesz musiała iść

Jak sobie dajecie rade jako tak mlode mamy?Dla mnie to jakis kosmos:)Poki co staram sie pracowac ,aby miec chociaz kilka groszy na dzidzie, no i oczywiscie nie zapominam przy calej sytuacji o sobie-studiuje i staram sie mimo ciazy nie wypadac z zycia towarzyskiego i nie robic siebie innej osoby.Chociaz przyznam ,ze w czsie ciazy straszny ze mnie spioch i nie daje juz rady "szarzowac" tyle co przed:) Pytanie do znajacych sie na rzeczy: Pracuje od lutego na umowe o prace,ale taka dziwna-podpisywana co miesiac,gdyz jest to przez agencje pracy.Na pewno nie jest to umowa zlecenie-tego jestem pewna,ale nie wiem jak w takim wypadku bedzie wygladalo moje ubieganie si eo zasilek macierzynski???Jak sie to zalatwia?jakie trzeba spelnic warunki?POZDRAWIAM:)

Gość magggggga
hej 21latki ja mam dwu tyg. coreczke czesto sie jej ulewa a nawet kilka razy zwymiotowala czy mialyscie podobne problemy ze swoimi pociechami??? dodam ze karmie piersia

Gość magggggga
a no i jeszcze kikut sie mocno trzyma a pepuszek zaczyna sie troszke czerwienic:(