Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

ZASILEK MACIERZYNSKI

Polecane posty

jAKIE WARUNKI TRZEBA SPELNIC I JAK SIE O NIEGO UBIEGAC?TAK PECHOWO SIE SKLADA,ZE JA GDY DOWIEDZIALAM SIE O CIAZY PRACOWALAM NA UMOWE -ZLECENIE,CO NIE DAJE SZANSY NA ZASILEK.MIESIAC TEMU ZREZYGNOWALAM Z PRACY I OD LUTEGO JESTEM ZATRUDNIONA W INNYM MIEJSCU NA UMOWE O PRACE,GDZIE MAM ZAMIAR PRACOWAC DO KONCA CIAZY-PRACA LEKKA-PRZY KOMPUTERZE,SIEDZACA, Z TYMZE WYGLADA TO DOSYC DZIWNIE GDYZ JEST TO PRZEZ AGENCJE PRACY RANDSTAD I TAKA UMOWE JA PODPISUJE CO MIESIAC NOWA;/;/ZASTANAWIAM SIE CZY -SKORO RODZE KONIEC CZERWCA/POCZATEK LIPCA TO CZY BEDE MOGLA UBIEGAC SIE O MACIERZYNSK.........?

Co do zasiłku to Ci nie pomogę, ale jeśli chodzi o umowę to coś mi się zdaje że pracodawca tak nie może robić. Wstyd się przyznać że po ekonomiku dokładnie nie pamiętam zwłaszcza że miałam wiele razy ten temat poruszany, ale chyba 3 razy pracodawca może dać miesięczną umowę a po niej należy Ci się stała. Tylko właśnie nie wiem jak to jest z agencją, teraz ona jest Twoim "pracodawcą" więc chyba też powinna chyba że oni pod coś innego podlegają. Dokładnie nie pamiętam(za dużo spałam na zajęciach;) ) ale być może masz szanse na stałą umowe więc sprawdź najpierw to dokładnie, w tedy będzie przysługiwał Ci macierzyński ( pełne wynagrodzenie przez cały okres jego trwania) a później jak zechcesz to wychowawczy ok. 400zł chyba