Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co się głowi ciagle

Odpowiedzialność materialna przy braku zabezpieczeń!!

Polecane posty

Planuje podjąć prace w salonie z małymi gadżetami typu zapalniczki z czego jedna kosztuje np. 700zł. Umowa o dzieło. Problem w tym, że salon i powierzchni około12-14m nie posiada żadnych zabezpieczeń, brak kamer, brak oklipsowania towaru, brak bramki, brak ochrony. Nie jestem pewna czy jestem w obowiązku podpisywać odpowiedzialność materialną za mienie które nie jest zabezpieczone. Prosze o odpowiedz osobę która miała z tym styczność. Mam przykre doświadczenia związane z odpowiedzialnościa materialną. Pozdrawiam

sama napisalas ze masz przykre doswiadczenia wiec chyba powinnas wiedziec co zrobic..

tylko, że ja potrzebuje roboty :( chciałam żeby podpowiedział mi ktoś kto równiez ma jakieś doświadczenia z tym związane albo zna sie na prawie pracy

Gość maturka
A w jakim stopniu towar jest bezpośrednio dostępny klientowi? Bo jeżeli leży za ladą, to tylko kradzież zuchwała mogłaby wchodzić w grę. A wtedy Ty jesteś zwolniona z odpowiedzialności

towar lezy sobie na półce zupełnie odsłoniętej a ja obsługujac klienta wchodze do oszklonego pomieszczenia obok towar nie jest za ladą dowcipnisiów nie pytam :)