Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olcia2009

problem z krótkim cyklem?

Polecane posty

Doradź cos prosze na problem z krótkim cyklem. Miesiączka pojawia się co15-16 dni zamiast 25. Gin. po badaniach nie stwierdził nic patologicznego i zalecił leczenie hormonem, ale organizm żle go toleruje.Mam 42 lata.

Gość zmień ginekologa
miałam podobnie - byłam u kilku, w końcu trafiłam na takiego, co potraktował mnie poważnie Diagnoza: albo cykle bezowulacyjne albo coś się dzieje z fazą po owulacji. Wyszło, że jedno i drugie (nie zawsze, bo normalne cykle też mam) Ponieważ staram się o zajście w ciążę - działam w tym kierunku. Czy robiłaś badanie hormonów?

Gość zmień ginekologa
jeszcze dopiszę.Pewnie wiesz o istnieniu premenopauzy - która może trwać nawet 8-10 lat przed właściwą menopauzą, m.in. charakteryzuje się skróceniem cykli. Ale chyba bez hormonów i tak się nie obejdzie..... W każdym razie radziłabym ci poszukać lepszego lekarza. Aha - jestem w tym samym wieku.

Dzieki, bo mnie pocieszyłaś. Nie robiłam badania hormonów, bo miałam wcześniej cykle regularne. Teraz za Twoją radą pewnie zrobię.

Dzieki, bo mnie pocieszyłaś. Nie robiłam badania hormonów, bo miałam wcześniej cykle regularne. Teraz za Twoją radą pewnie zrobię.