Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipka rybka

jak zapobiegac poglebianiu sie PARADENTOZY ?

Polecane posty

Gość pipka rybka

Kurcze moze jakos diete zmiienic ? Dbam o higiene jamy ustnej ale niestety co i raz krwawia mi dziasla.... :(

dent osep ,miód, skorupki od jajek ssanie oleju słonecznikowego

Gość magnolia 343
problem krwawienia dziasel zniknie, jezeli na noc bedziesz uzywala pasty Lacalut activ, ja nia myje i jest ok, a kiedys tez mi przy kazdym myciu leciala krew z dziasel.

Gość mawronka
jeszcze koenzym Qu10 bierz, pomaga :)

Gość pipka rybka
co to jest ent osep ? Dlaczego ssanie oleju slonecznikowego pomaga ?

dentosept można kupić w aptece jest to wyciąg z ziół o oleju http://wizaz.pl/forum/printthread.php?t=137986 można też brać czosnek i go ssać ja wytrzymałem 30 sek można i alkohol co zabija zarazki a tu Skorupki jaj Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów.

Gość gość
RApyCrGQyafwMBdRVSytMMEn