Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejjjjjjj

co to jest spirytyzm

Polecane posty

Gość ejjjjjjj

Spirytyzm to nawiązanie kontaktu z duchem poprzez medium, czyli osobę majaca umiejętności parapsychologiczne. 🖐️

Spirytyzm to doktryna stworzona w połowie XIX wieku przez francuskiego naukowca Hipolita Rivaila (pod pseudonimem Allan Kardec) głosząca istnienie w każdym człowieku "czynnika myślącego", który po śmierci odłącza się od ciała fizycznego i wciela przez reinkarnację w kolejne istoty. Zmarli, a jeszcze nie reinkarnowani ludzie mogą się porozumiewać z żywymi bezpośrednio, albo za pośrednictwem specjalnie uzdolnionych w tym kierunku osób (medium). Spirytyzm stopniowo upodobnił się do doktryny religijnej (nie ma jednak wszystkich cech religii) i głównie w takiej formie obecnie występuje, przede wszystkim w Ameryce Południowej (5-6 milionów "wyznawców") oraz w USA. Spirytyzm (dominujący w krajach romańskich) jest uznawany za odmianę spirytualizmu (dominującego w krajach anglojęzycznych). Czasem (nieprawidłowo) spirytyzmem nazywa się oba te kierunki. Spirytyzm różni się od spirytualizmu większą niezależnością od teologii chrześcijańskiej, m.in. nauką o reinkarnacji.

Gość ejjjjjjj
ogladalem taki program i to slowo tam bylo:o

Gość ejjjjjjj
co to j.w

Gość ejjjjjjj
aha ale jak to medium z nimi tak gada z tymi duchami?jak sie laczy

Podczas seansów spirytystycznych media wykorzystują tak zwane zjawiska paranormalne, szczególnie telekineze oraz telepatie... Widze, ze lubisz ogladac te same programy co ja:classic_cool:

Gość ejjjjjjj
...Iwaaa.... najwidoczniej :classic_cool: na zne club i reality czesto

Psychokineza - telekineza, (PK, TK) określenie używane w parapsychologii do opisu zjawisk, które w przeszłości były określane mianem telekinezy – czyli ruchu na odległość wywołanego za pomocą mocy psychicznych. W szerszym znaczeniu oznacza właściwość PSI, która pozwala wpływać na zachowanie materii. Od roku 2004 ezoterycy określają tym terminem różne typy psychokinezy, także i poruszanie ciałem stałym, płynnym lub gazowym na odległość za pomocą myśli i koncentracji. Nazwa dotyczy zarówno zdolności ludzi do wykonywania psychokinezy, jak też poruszania się przedmiotów w czasie zjawisk spirytystycznych, na przykład typu poltergeist. Psychokineza pojawia się w twórczości science-fiction.

Gość ejjjjjjj
chcialbym byc medium a wy/:)

Gość marszczykret
Sprytazm to chyba będzie uzależnienie od spirytusu..

nie trzeba byc medium ny zobatrzyć ducha wystarczy poćwiczyć to znaczy otworzyć 3 oko

Gość ejjjjjjjjjjj
markeba ale zeby dowiedziec sie co bylo kiedys to tak sie nie da co piszesz

Gość aby uprawiać spirytyzm
trzeba mieć dwóch Rusków, bimber i zagrychę

Gość ejjjjjjjjjjjjj
a czy wy wywolywaliscie juz duchy kiedys?

Gość Duchomania
Mi sie objawił duch na cmentarzu, o 24 poszlismy z kolezankami i nagrywalismy cmentarz... pozniej oglądamy filmik a tam jakas biala morda wyszla :o matko boska.. szok

Gość Duchomania
Idz na cmentarz o 24 z kims i wołaj duchy :P to zobaczysz heee jak Ci sraka na gacie poleci

Gość ejjjjjjjjjj
ty chyba zartujesz masz ten filmik?

Gość Duchomania
Owszem, ogląfałam go z 20 x a gdy mi go kolega wysłal na komórke to mi zaczeła szwankowac.:o bez jaj... wyłączała się.. to było jakies 2 lata temu..:o to był stary cmenatarz, pozniej poszlismy 2 raz na grob gdzie objawila sie ta biala morda ...

przeczytajcie przeznaczenie dusz one nic nie wiedza to samo wiedza co przed śmiercią

Gość ktosik taki jeden
Iwaaa 🖐️ bedziesz dzis wieczorem?

ktosik 🖐️)) Czemu sie nie zaczernisz?:) Nie wiem czy bede? Jak cos to tylko na chwilke... Mam w tym tygodniu nocki :o

Gość ktosik taki jeden
aha:o ja na szczescie nie mam nocek:) nie opdowiedzialas mi na pytanie😠mi sie podoba bardziej pomaranczowy:p

I nie odpowiem:p Wogole czemu Cie to tak interesuje?:p Ty zapewne tez masz ich mnostwo:classic_cool: Domyslny jestes ale nie zdradze Ci kto to jest:p:p:p

Gość ktosik taki jeden
wiem tylko ja sie domyslilem:)pewnie ze mam :D:D:Dmusze zapisywac hasla na kartce bo juz zapominam:D:D:D:Dtyle tego jest:D tak pytalem z ciekawosci:p:classic_cool:myslalem ze mi powiesz:classic_cool: