Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firmakurierska

Co zrobic z kurierem

Polecane posty

Gość firmakurierska

Co sie stanie jesli nie bedzie mnie w domu kiedy przyjedzie kurier wreczyc mi przesylke? czy zostawi awiso i bedzie mozna odebrac ja na poczcie?

Gość firmakurierska
odpowiedzcie mi bo nie wiem co robic....

Gość firmakurierska
prosze napiszcie cos...

Gość ona szalon a
jeżeli to będzie pracownik poczty (listonosz, doręczyciel paczek) to napewnoi zostawi awizo, i bedzie można przesyłke odebrac na poczcie, ale jeśli to bedzie pracownik jakiejśfirmy kurierskiej, to może zostawić awizo ale przesyłki nie odbierzesz na poczcie

Gość ona szalon a
jeżeli to będzie pracownik poczty (listonosz, doręczyciel paczek) to napewnoi zostawi awizo, i bedzie można przesyłke odebrac na poczcie, ale jeśli to bedzie pracownik jakiejśfirmy kurierskiej, to może zostawić awizo ale przesyłki nie odbierzesz na poczcie

Gość firmakurierska
to pracownik firmy kurierskiej OPEK, juz tyle sie nasluchalam na temat tej firmy ze po prostu sie boje ze jak mnie nie bedzie to nie dostane przesylki! Co ja mam zrobic, pracuje do 15.30 a kurier nie ma mojego tel...

Gość atakasejedna...
powinien zadzwonić do Ciebie jeśli ma twój numer kontaktowy powinnaś wziąć od osoby która przesyła ci paczkę nr. listu przewozowego zadzwonić do firmy kurierskiej i zapytać w jakich godzinach paczka zostanie dostarczona

Gość podaj swój numer kurierowi
lub osobie, od której ma być przesyłka, żeby ona podała Twój numer i jak kurier będzie na miejscu to do Ciebie zadzowni i powiesz mu gdzie ma dostarczyć przesyłkę. Ja zawsze tak robię, bo adres podaję do domu, kurier dzowni i przywozi mi ją do pracy. Trochę chaotycznie napisała, ale mam nadzieję, ze zrozumiałas

Gość firmakurierska
zamawialam maszynke do strzyzenia na allegro i w opcjach dostawy byla tylko firma kurierska.... nie wiem czy sprzedawca umiescil na paczce moj nr tel, pisalam mu maila zeby to zrobil ale mi nie odp i nie wiem! Co za nieprofesjonalizm! boje sie! co bedzie jesli kurier mnie nie zastanie?

Gość firmakurierska
co sie stanie jesli sprzedajacy nie podal kurierowi mojego nr tel i kurier nikogo nie zastanie w domu?

Gość firmakurierska
prosze was napiszcie cos

Gość firmakurierska
:(

Gość firmakurierska
Co sie stanie jesli kurier mnie nie zastanie?

Gość firmakurierska
Co sie stanie jesli kurier mnie nie zastanie?

Gość firmakurierska
prosze napiszcie mi!

Gość firmakurierska
jestes zdesperowana, nie wiem co robic! pomozcie mi! prosze!

Gość wiesz co nie chcę straszyć
ale te gnoje z firm kurierskich, jeśli nie musisz im zapłacić za towar bo wybrana została opcja zapłaty przelewem, a oni tylko dostarczają mają w zwyczaju, gdy cie nie zastaną w domu , zostawić towar pod progiem mieszkania ( tak , tak nie raz mi się to zdarzyło), albo iść do obojętnie jakiego sąsiada i jemu wepchnąć twoja przesyłkę kilka razy pisałam skargi na tych pożal się boże dostawców, jednak poza przeprosinami na piśmie niewiele wskórałam najlepiej jak jednak ktoś będzie w domu czasem zostawią awizo z nr telefonu pod którym trzeba się z nimi skontaktować, ale ja tak miałam tylko w przypadku gdy musiałam im zapłacić do ręki w pozostałych przypadkach miałam sytuacje opisane powyżej:O

Gość ona szalon a
zadzwon do tej firmy i powiedz zeby kurier do Ciebie zadzwonil jak Cie nie zastanie

Gość firmakurierska
jestes zdesperowana, nie wiem co robic! pomozcie mi! prosze!

bedzie na Ciebie czekal :P A tak na serio. Skontaktuj sie z ta firma kurierska i wytlumacz o co chodzi, popros o przekazanie Ci nr telefonu kuriera albo nich oni przekaza mu Twoj numer i wtedy moze przywiezie CI paczke do pracy. Chociaz watpie, bo za to mu nie placa:P Chyba jedyna madra rzcza, jaka mozesz zrobic to nie isc jutro do pracy :D

Gość ona szalon a
a tak wszyscy narzekają na Poczte Polską:P

Gość firmakurierska
o matko, wolalabym zeby dal towar byle ktoremu sasiadowi (sasiadow mam zyczliwych) niz odjechal z towarem! czy on moze odjechac z towarem? gdzie wtedy mam odebrac przesykle??

Gość Kamil -89-
kurwa wez zadzwon z samego rana do tej firmy kurierskiej u przestaw problem i umów sie nimi boze jaka ty nie kumata jestes

Gość firmakurierska
moge do nich zadzwonic i powiedziec zeby przesykla zostala dostarczona po 15.30?

kobieto!! Ty nie mysl, ze oni Cie potraktuja jak krolowa! Firmy kurierskie maja ustalone trasy, jezdza po kolei z tymi paczkami a wielmozna pani chce zeby ja dostarczyli o godzinie ktora jej pasuje... nie no rece opadaja. Trzeba bylo nie zatrudniac do tego firmy kurierskiej!

Gość firmakurierska
w takim razie jak mam to zalatwic? sklep z ktorego zamawiam przedmiot jest oddalont ode mnie o 400km... to mnie pociesza.... mysle ze w zwiazku z tym kurier dojedzie jakos po godzinie 15.30... na ich stronbie jest napisane ze pracuja do 17 to chyba jakos przed 17 beda u mnie... dobrze rozumuje?

Gość firmakurierska
wiem ze chaotycznie to napisalam ale chyba rozumiecie o co mi chodzi..

Gość rasta in love
matko!! zadzwon do tego OPEK'ai powiedz co i jak. Podaj im numer, niech go przekaza kurierowi. Jest jeszcze taka opcja, ze moze bedziesz musiala odebrac przesylke u nich w "siedzibie". A swoja droga- wkurza mnie ten caly OPEK ale tylko dlatego, ze na swojej str. internetowej podali kiedys nr. tel. do firmy w ktorej pracowalam (zwykla pomylka) i codziennie odbieralam tel. z pytaniami a nieraz nawet z bluzgami od jakichs rozhisteryzowanych bab :D:D

Gość firmakurierska
u nich w siedzibie tzn w najblizszym punkcie tego OPEK? czy tez w warszawie? :/

Ja już kilka razy korzystałam z tej firmy, zawsze do mnie dzwonili, bo sprzedawcy podawali numer telefonu. Jeśli przyjdzie, a Ciebie nie będzie, to powinien zadzwonić i często wtedy pyta o której będziesz w domu. Raz mi się zdarzyło, że facet przyjechał i nie zastał mnie, ale zadzwonił i umówił się na 20, bo akurat skądś wracał i mi podrzucił paczkę. Jeśli nie zadzwoni, a Ciebie nie będzie, to zostawi awizo. Trzy razy Cię nie będzie - nie przyjedzie już, a paczkę zwraca nadawcy. Jednak na awizo zostawi jakiś numer przewozowy (czy coś takiego) i możesz wtedy zadzwonić do nich i np. poprosić, żeby przyjechał po 17 czy jak tam Ci pasuje. Ja już tak zrobiłam parę razy. Nie denerwuj się taką błahostką!