Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panamaluuuz

Dziewczyny śpicie ze swoim maluszkiem??????

Polecane posty

Gość panamaluuuz

ja mam chyba jakąś chorobę psychiczną :-P znam całą teorię jak powinnam postępować itp. chcę nauczyć synka zasypiać i zostawiać samego w pokoju, ale problem tkwi we mnie :-( MASAKRYCZNIE< TRAGICZNIE< OKROPNIE BOJĘ SIĘ, że coś mu się stanie w nocy, że przestanie oddychać itp :-( Mały ma 6 miesięcy a ja zawsze musze być przy nim jak zasypia i jak śpi :-( jestem wykończona :-( DOdam, że na cpo dzień jestem konsekwentna, mam wykształcenie psycholog-pedagog. i WIEM jak powinnam robić, ale jeśli chodzi o sen to NIE UMIEM :-(

hehe-no moj synus spal z nami do 10mies,teraz ma niecale 11,ja tez tak panikowalam,jak synek za czesto sie budzil,to marudzialam ,ze za czesto sie rozbudza,a potem jak spal ladnie to nie moglam wytrzymac i sprawdzalam czy oddycha,oczywiscie zawsez wchodzac do pokoju sie rozbudzal przezemnie.Zaczol sam spac w luzeczku cale noce jak zastosowalam metode nauki samodzielnego zasypiania,teraz synek zasypia sam,nie rozbudza sie co 45min,mniej je w nocy,2 lub 1 raz.Po prostu wszystkim sie teraz lepiej spi,ale dalej mam takie schizy ,ze za dlugo czasem spi,i i tak go sprawdzam:-D

Gość chroń mnie panie
od takiej psycholozki!!!! :O

Gość panamaluuuz
czyli nie jestem sama :-) ale Ty chociaż zostawiasz dziecko same w nocy,a ja nie umiem :-(

Gość panamaluuuz
nie jestem psychologiem, nie ma obaw :-D

Gość a po co zostawiać takiego
malucha samego w pokoju? Ja też bym się bała. Owszem, spać razem z dzieckiem w łóżku to przesada bo to zupełny brak prywatności i później ciężko odzwyczaić. Ale skoro śpi samo w łóżeczku to w czym masz problem? Ciesz się, że potrafi samo spać w łóżeczku. Nasza córeczka ma 8 miesiący i zasypia sama w łóżeczku ale my z mężem śpimy obok w tym samym pokoju. A co mi przeszkadza takie małe dziecko że śpi obok? Sex mam i tak codziennie:) A przynajmniej słyszę jej oddech. Kiedyś mała zaczęła w nocy wymiotować i dobrze, że akurat byliśmy bo ne wiem co by było. Jak będzie starsza to zaczniemy ją przyzwyczajać zasypiać samą.

Gość co do kontroli oddechu
to lepsze sa elektroniczne nianie niż spanie obok z myslą, ze sie usłyszy czy dziecko oddycha czy nie.

Gość lukiki
a kiedy macie niby ten seks??Buahahha

Gość gvxbhfhf
moja też śpi w łóżeczku obok naszego łóżka i normalnie uprawiamy sex

Gość kakaakakaka
ohyda seksic sie przy dzieciaku!fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj-=/

Gość sympatyczna133
hej my zmezem tez spimy z mala ma 3 miesiace mam obawy przed zasnieciem zagladam do nie bo spi w lozeczku od 23 jak usnie i jak sie budzi gdzies po 6 bierzemy ja do siebie nie ma nic lepszego niz spanie z rodzicami dla malej hehe nie boj sie to normalne ze sie martwisz

Gość Ani ani
A ja jestem po terapii pedagogicznej i pedagogice specjalnej. I śpię z moim trzymiesięcznym synkiem. A dlaczego? Bo nie wiem,jak on ma pojąć,że był przez dziewięć miesięcy z mamą ciągle,urodził się i musi zostać sam w takim nieznanym mu świecie. Trzeba takiemu dzieciaczkowi małemu wskazać drogę do samodzielności w poczuciu bezpieczeństwa,bo-tak myślę-nadmiar strachu bywa toksyczny.

Gość Ani ani
A tak na marginesie,mój mały budzi się dwa razy w nocy. Ma trzy miesiące. Je i zasypia. Czasem nawet nie pamiętam karmienia,albo budze się z odsłoniętą piersią. Takie są zalety spania z maleństwem w jednym łóżku. Ono się nie wybudza ani ja. I oboje się wysypiamy:)

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa
my też śpimy z synkiem. zalety- nie muszę wstawać z łóżka do karmienia. Wady- jest coraz większy i coraz ciaśniej.

kurde, a myślałam że to ja byłam taką wariatką jak moje dziecko było malutkie :D spała z nami w pokoju, ale zawsze w swoim łóżeczku, a i tak co chwila sprawdzałam w nocy czy oddycha... gdy miała 2 miesiące i zaczęła przesypiać całe noce to był dla mnie koszmar, bo nie wiedzialam czy cos sie stało, czy sobie tylko śpi...gdy się budziłam nad ranem i sobie uświadomiłam że moje dziecko się nie budziło, to zrywałam się i biegłam jak wariatka do łóżeczka :) teraz moja córka ma 3,5 roku i od roku śpi sama w swoim pokoju, dopiero wtedy byłam na tyle pewna zeby spać osobno.. no ale teraz to jest tak, że ona przychodzi w nocy do naszego pokoju, a jak się rano budzę to śpi koło mnie :D

kurde ale wy jesteście niektóre puste:-O To, że napisałam że mam sex codziennie a że dziecko śpi za nami w pokoju to już od razu musi dla was oznaczać że akurat te 15 czy 25 min sexu uprawiam przy dziecku?:-o Otóż mam więcej niż 1 pokój i większą wyobraźnię niż ta zamykająca się w 4 ścianach w pokoiku dziecka:-P

miało być napisane "...śpi z nami w pokoju...".

NIGDY PRZENIGDY NIE SPALAM ZE SWOIM DZIECKIEM. ZAWSZE MIALO SWOJ POKÓJ I LOZECZKO

Gość a ja spałam z dzieckiem
w pokoju ale ono samo usypiało w łóżeczku i co z tego? Straciłam coś? Gówno prawda w tych gazetach co piszą bla bla bla że się przyzwyczai, że późńiej nas wykorzystywać będzie i będzie rozpuszczone. Chcieliśmy mieć z mężem naszego malca przy nas bo czuliśmy się pewniej słysząc oddech i tyle. To trwało gdzieś niecałe 2 lata a później już spało samo w pokoju i jakoś nie miałam problemu z tym wielkiego żeby mi ryczało itd. Każde dziecko wyrasta z pewnych rzeczy.

ja tez chyba nie odwazyłabym sie zostawic takiego malucha na noc w innym pokoju.