Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wytrzymam z matka 27

problem z moim zyciem

Polecane posty

musze sie wyzalic bo juz nie mam sily na nic. kolejna awantura w domu. moja matka zawsze mnie przed wszystkim i wszystkimi przestrzegala. zawsze kazdy chce mnie wykorzystac, ja nie mysle racjonalnie itd.! Mam prawie 27 lat i ciagle mieszkam z rodzicami. mam dosyc dobra prace ale nie chce sie wyprowadzic bo cala wyplata szla by na mieszkanie, utrzymanie... a tak moge troche odlozyc. jakis czas temu poznalam wspanialego obcokrajowca, w jego kraju. jest nam ze soba dobrze i planujemy ze ja przyjade do niego. znajde tam prace i bedziemy razem. i tu zaczyna sie problem... moi rodzice sa temu przeciwni, bo jak ja moge jechac do obcego kraju, przeciez pracy nie znajde, wydam na te podroz oszczesnosci zycia,ludzie beda mnie zle traktowac itd.! przy okazji takiej awantury wychodzi sprawa pieniedzy. ze wydam MOJE pieniadze na inny cel niz matka planowala i planuje, czyli nie kupie mieszkania w PL. jakbym miala tyle oszczednosci zebym chate mogla kupic... wszystko jest zle i juz nie wytrzymuje!!!!! z jednej strony jestem szczesliwa bo poznalam Jego ale z drugiej moja matka znowu mnie doluje i poucza czy wy tez tak macie? czy pomysl wyjazdu za granice moze byc kiepski? czy wasi rodzice tez tak was doluja, powtarzaja ze nic sie wam nie uda? ja juz nie mam sily po prostu! a wszyscy mowia ze jestem taka fajna i usmiechnieta zawsze...

Gość ghjkl
Może i matka ma trochę racji,nigdy nie wiadomo co Cie tam czeka.Niejedna już płakala i szukała ucieczki zza tej wymarzonej zagranicy

wiadomo, ze roznie moze byc. ale czuje sie tu jak w zamknieciu! poza tym dlaczego ja zawsze musze zakladac najgorsze jak ludziom z mojego otoczenia sie udaje? dlaczego nie moge sprobowac. zawsze to jakies doswiadczenie na koncie. wrocic zawsze moge a czekac z zalozonymi rekoma?

aha.. i dla mnie to nie jest wymarzona zagranica poniewaz chcemy byc z tym chlopakiem, chcemy stworzyc rodzine. po prostu zamiast sie cieszyc tym co nas spotkalo musze walczyc o to ze bedzie tam swietnie itd! bo nie moge przeciez powiedziec rodzicom w takiej sytuacji ze tez sie troche boje tego jak to bedzie, jak mi i nam ulozy sie tam zycie..