Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka 2

Jak to jest?

Polecane posty

Gość zapytajka 2

Mam pytanie.Jesli mieszkam na wynajetym mieszkaniu i w tym budynku, w któym jest mieszkanie ma byc remont (wymiana sytsemu ogrzewania) to czy włąściciel może nas zmusic do zakupu drogiego piecyka dwufunkcyjnego (za ok. 8 tyś) czy to on powinien pokreyc koszty? Przeciez za 2-3 lata moge tam juz nie mieszkac, więc jakim prawem ja mam płacic za wymianę pieca??? Właściciel powiedział,że pokryje koszty remontu (praca + nowe grzejniki i rury natomiast piec mamy kupic sobie sami) Czy to zgodne z przepisami?To dal mnie bardzo wazne, proszę jeśli ktos jest zorientowany w temacie o odpowiedz.

Gość co za pytanie
Oczywiście, że koszty pokrywa właściciel mieszkania. Nie ma co do tego wątpliwości. Nie płaćcie wyłudzaczowi ani grosza.

Gość zapytajka 2
To nie wyłudzacz, to Urząd Gminy, więc powazna instytucja. Inni lokatorzy, wpodobnych budynkach wynajmowanych lokatorom kupowali te piecyki sami na swój koszt :( Wiem, bo kolega był rok temu w identycznej sytuacji i musiał kupic piec sam... Mnie nie stac na koszt 8000 zl... A mieszkam tu dopiero 2 lata, dopiero sie urządziłam, zadomowiłą, poniosłam spore koszty na remont, malowanie, nie chcę się znów wyprowadzac...Co robic??? :(

Gość uppppppppppppppppppppppppp
up

Gość zapytajka 2
Zadałam nieskomplikowane pytanie, naprawdę nikt nie potrafi udzielic odpowiedzi?

Gość jakie małolaty
masz przecież umowę najmu i warunki które wypełniają obie strony.

no przeciz piec to inwestycja w mieszkanie, wiec wlasciciel kupuje. jesli ty go kupisz to mozesz go ze soba wyniesc jak bedziesz oposzczala meiszkanie. co za idiota ten twoj wlasciciel

Gość zapytajka 2
Maskopatol Ten idiota to wójt Gminy :O Nie obronię się przed tym, w umowie najmu nie ma na ten temat słowa nawet. Wszyscy, którzy mieszkają na takich samych warunkach jak ja, brali kredyty i kupowali te nieszczęsne piece :( Wiem,ż eto rozbój w biały dzień, ale jesli sie nie zgodze to nie przedłuzy mi umowy najmu, a ja nie mam gdzie pójśc :(

Gość o coc co ococ
o co chodzi?