Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollinka135

Dowód osobisty

Polecane posty

Gość ollinka135

Ostatnio "zgubiłam" dowód osobisty i teraz chcę wyrobić nowy. Kiedyś miałam w rubryce kolor oczu wpisane brazowe, ale moje oczy są zielono-brązowe, nie wiem, czy wypada wpisać "nieokreślony"?? Ma ktoś tak? :D Bo dziwnie to brzmi.... Dodatkowo w rubryce Przyczyna utraty dowodu jest kradzież, zagubienie oraz zniszczenie, mój dowód osobisty został przywłaszczony i nie wiem, co mam wpisać w takim wypadku?

co do dowodu wstrzymaj sie jak da rade z wymiana. W polowie roku maja wejsc dowody biometryczne ( chwilowo przeciez mozesz poslugiwac sie oaszportem) jak to przywlaszczony??? wiesz kto to zrobil kto posluguje sie twoim dowodem>??

Gość ollinka135
tak, wiem, byłam w tej sprawie na policji :) jednak ta osoba twierdzi, że nie ma mojego dowodu, i tak tez zamyka sie błędne koło...

Gość Kwak
masz jaskre idz do okulisty

Gość ollinka135
serio pytam :P

Gość Urzędas
Według mnie są to raczej oczy zielone, aczkolwiek zdjęcie jest dość ciemne. Jeśli z daleka oczy nie wydają się być czysto zielone, należy we wniosku wpisać "wielokolorowe". Miano nieokreślone zarezerwowane jest dla oczu, których barwa jest jednolita między jednym, a drugim kolorem, np. morskie. Inną sprawą są oczy piwne. Wiele osób popełnia błąd, tym samym składa fałszywe zeznanie, pisząc tak o oczach brązowych czy wielokolorowych. Piwne to jak sama nazwa wskazuje oczy o kolorze piwa, a więc bursztynowe, pomarańczowe czy żółte. Ogólnie są one rzadko spotykane, a często wpisywane.

urzędas, bardzo mi się podobała Twoja rzeczowa odpowiedź i ogarnięcie tematu.