Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o pomoc

L4 a wypowiedzenie umowy na okres probny mozna?pomozcie

Polecane posty

hej jestem na l4 a z nieoficjalnych zrodel dowiedzialam sie wlasnie ze pracodawca zamierza dac mi wypowiedzenie jak to jest czy w czasie mojej choroby on moze mi wypoowiedziec umowe?? jest to umowa na 3 miesieczny okres probny prodsze o pomoc

Gość w czasie choroby nie ale
jak wrocisz to zaraz ci da. i moze

a wlasnie ze moze. ja bylam na L4 i konczyl mi sie okres probny w sumie nie bylo to pelen 3 miesieczny probny ale jednak gdy ja jeszcze bylam na zwolnieniu dostaalm swiadectwo pracy.

a czy jakis artykul kodeksu pracy o tym pisze?? bo slyszalam od znajomej ze tak nie mozna ;/ no i nie wiem co robic ;/ a chcialabym byc pewna

mozesz przejsc sie do inspekcji pracy. ja w ciazy juz byalm gdy poszlam na zwolnienie. umowa konczyla mi sie 10 a do 12 mialam zwolnienie lekarskie i normalnie dostalam swiadectwo pracy. nie wiem czy jest gdzies na to jakis kodeks. mozesz zawsze w necie poczukac

Gość do bardzo prosze o pomoc
nie moze cie zxolnic w czasie choroby ale zaraz potem tak

a 2 lata wczesniej tez bylam na wypowiedzeniu i mialam L4 bo akurat szlam na zabieg do szpitala ktory mialam zaplanowany juz 9 miesiecy wczesniej i tez dostalam swiadectwo pracy. chodzilam wtedy tez do IH ale nic mi nie poradzili na to. gdyby pracodawca nie mogl zwalniac podczas L4 to pracownik przedluzalby sobie zwolnienie w nieskonczonosc...