Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julkaaa578

zaparcia u niemowląt.

Polecane posty

Witajcie.Mam straszny problem z moją 6 tygodniową córeczką.jest karmiona butelką.dostaje mleko bebilon ten przy problemach z kolkami i zaparciami.jednak mimo wszystko ma straszne kolki i zaparcia.byłam u lekarza który poradził mi abym kupiła czopki glicerynowe i jak nie będzie mogła zrobić kupy to mam jej wsadzić.działają jednak zauważyłam ze jak malutka nie dostanie czopka to sama też nie zrobi kupy strasznie płacze i męczy się.martwi mnie to, boje się ze przyzwyczaiła się już do \"takiego\" ułatwienia.Lekarz powiedział ze nic takiego się nie dzieje ale ja i tak myślę ze jelita przestały jej pracować tak jak powinny.Pomóżcie bo sama nie wiem już co zrobić:(

moze warto zmienic mleko? kolki moga byc ale zaparcia juz nie za bardzo...

Gość sympatyczna133
wiesz co a ile nie robi jak ma gazy to jest ok. moja pila mleczko nan 1 sprobuj nie miala zadbych zaparc poza tym jak nie robi kupki to podaje jej koperek ty tez mozesz bo to jest od 1 miesiaca lagodzi i uspokaja brzuszek nie boli moze to przez mleko , zwroc na to uwage :)

Gość jasne jasne
Nie znam sie na tym do konca, ale mam w rodzinie przyklad mojej chrzesnicy, która rowniez miala zaparcia jak byla mala. DOszlo do tego ze jak miala 2-3 lata bala sie robic kupe, bo ja pupa bolala... Lekarze zalecali czopki i lewatywy, ale wiadomo jaki to stres dla takiego dziecka... Przy wkladaniu czopka wycie i kopanie, bez czopka brak kupy za przeproszeniem... Kilka razy w szpitalu, ciagle zmiany diet.... W koncu sie udalo, ale trwalo to kilka lat... ZYcze powodzenia i znalezienia szybkiego sposobu na normalne wyproznianie

Gość mamaaaaaaaaaa
Moze spróbuj podać tez herbatkę rumiankową? tak, jak radziły mamy wyżej, spróbuj zmienić mleko. Masuj brzuszek. Czopki to raczej ostateczność. Nie denerwuj się, i powodzenia.

Gość piersią nie możesz karmić
?