Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość tymbarkowa
o a ja sobie nie wyobrazam zakladac tetry;-( wydaje mi sie ze koszt wyjdzie zbliony bo tak woda kosztuje (a u mnie za wode licza jak za zbioze) , pralka prad pociagnie a to jakis lepszy proszek zeby odeprac, zelazko znow prad zezre a i taka pielucha po kazdym praniu bedzie coraz brzydsza i do wywalenia;-( ale jezeli sa wytrwale mamy to czemu nie, widzialam nawet takie fajne jakby majtasy na tetre wiec beda dobrze podtrzymywaly pieluszke;-) nie wyobrazam sobie tez zebym mogla kiedykolwiek powiedziec ze zaluje iz zdecydowalam sie na dziecko w tak mlodym wieku, meczyly mnie mdlosci i wymioty do 3mc-a, jadlam suchy chleb i pilam tylko wode ale wiem ze to wynagrodzi mi moj malutki synek;-) wiec prosze nie pisz ze male dziecko to koniec swiata, ciesz sie ze jest zdrowy!!!

Karaoke ja używam teraz Huggies i jestem bardzo zadowolona, używałam też Bella Happy i też były ok. Pampersy nam nie przypasowały bo ciągle coś tam bokiem uciekało no i wg mnie Huggies są bardziej chłonne ( całą noc ładnie wytrzymują). Kiedyś w jakimś tam teście Huggiesy wygrały z Pampersami ale teraz masz tyle rodzai jednych i drugich że próbuj sama. Z doświadczenia polecam

Gość tymbarkowa
o a ja sobie nie wyobrazam zakladac tetry;-( wydaje mi sie ze koszt wyjdzie zbliony bo tak woda kosztuje (a u mnie za wode licza jak za zbioze) , pralka prad pociagnie a to jakis lepszy proszek zeby odeprac, zelazko znow prad zezre a i taka pielucha po kazdym praniu bedzie coraz brzydsza i do wywalenia;-( ale jezeli sa wytrwale mamy to czemu nie, widzialam nawet takie fajne jakby majtasy na tetre wiec beda dobrze podtrzymywaly pieluszke nie wyobrazam sobie tez zebym mogla kiedykolwiek powiedziec ze zaluje iz zdecydowalam sie na dziecko w tak mlodym wieku, meczyly mnie mdlosci i wymioty do 3mc-a, jadlam suchy chleb i pilam tylko wode ale wiem ze to wynagrodzi mi moj malutki synek wiec prosze nie pisz ze male dziecko to koniec swiata, ciesz sie ze jest zdrowy!!!

proszek ja używałam Jelpa i było ok, teraz mieszam Jelpa z normalnym. Znajoma od razu używała Ariel bo jelp uczulił jej małego. Na moje oko to też dużo taniej nie wychodzi a nie będzie nawet kiedy posiedzieć przy tetrze... no ale jak ma się chęci......

Ja kiedyś jak byłam w supermarkecie to przeszłam sie po tym dziale z pieluchami i widziałam że huggies sa tańsze niż pampersy. a nie oszukujmy sie, cena też nie jest bez znaczenia.

A w jakich cenach wychodzi paczka pampersów i ile ich tam jest i na ile starczaja? bo ja sie w ogóle nie orientuje.. i chodzi mi przy takim małym dziecku:)

Ja ostatnio kupiłam duże paczki po 32zł i do każdej był jeszcze kocyk:) a pampersy to nawet i po 50 zł są :o Ponoć Dada z biedronki też są ok, ale cena ta sama co Huggies bez promocji to wolałam Huggiesy

Gość tymbarkowa
ja kupilam na pocztaek lovele w biedronce jest promocja proszek 1.8kg i do tego plyn koncentrat do plukania 0.75l za 15,99. zamierzam w tym wyprac wszystkie ubranka( wy tez pralyscie przed ubraniem?fakt ze sa nowe ale rozne baby tego dotykaly to na podloge w sklepie spadło)a pozniej w jakims normalnym proszku. uzywam vizir wiec jak sie skonczy to kupie vizir sensitive i bede w nim prala. no chyba ze cos go bedzie uczulalo to wtedy sie okaze. drogie sa te proszki dla dzieci i takie male;-( a ja zamierzam kupic na poczatek pampersy new baby i wtedy sie okaze;-)

Przy noworodku idzie około 10 pampersów dziennie, w paczkach jest różnie, pooglądaj sobie na allegro i przelicz no ale mniej więcej paczka na tydzień, no może trochę więcej (zależy jakie kupisz) a teraz to idzie koło 5 dziennie

Gość tymbarkowa
www.pampers.pl zobacz ich asortyment i jest tez cennik i mona tez zamowic z ich strony tylko ze za przesylke zaplacisz i wyjdzie to samo co w sklepie. wczoraj pisalam ze fajne promocje na ubranka sa w auchan bo ogladalam gazetke, ja wybiore sie jutro i sprawdze. aha i jest tez promocja na pieluszki tylko nie pamietam na jakie. www.auchan.pl

ide rozwiesic pranie na dwor i spadam z synkiem na spacer piekna pogoda u mnie pootwierane okna

to ja w tej cenie też jelpa kupiłam i w podobnej ilości, wzięłam chyba 3 i jeszcze je mam, znaczy kończy mi się już, no ale od jakiegoś czasu już mieszam. Ja zawsze prałam nowe przed ubraniem,pościel też wyprałam

Ja na początek używałam Dada z Biedronki, bo czytałam na jakimś forum, że dobre są. Owszem, super, mały ich nie przesikiwał, ale chyba go w pupę drapały, bo nie chciał w nich być. Teraz Pampers, chyba najdroższe, ale odkąd już używamy 3, to nie przesikał żadnej, jedynki i dwójki owszem, ciągle zalany był. Kuzynce córka przesikuje Huggisy, ale nie wiem jak jest w rzeczywistości, bo nie próbowałam. Na początku szło 10- 12 na dzień, teraz już 6- 8, bo Jaś całą noc śpi od 20-21 do 8- 9 rano, więc wtedy go nie przewijam :)

Ja też zamierzam wyprać ciuszki przez załozeniem dzidzi mimo że są nowe ale jednak chyba powinno się odświeżyć, ale to bede prała tak miesiąc wcześniej i też chyba będe używać Loveli, bratowa używała i używa i poleca mówi że jest bardzo fajna i nie droga, ale jeszcze się okaże:)

Gość tymbarkowa
spadam robic obiad, odezwe sie pozniej;-) milego dnia mamuski i brzuchatki;-)

Co do proszku, to używam Jelpa albo mleczko do prania Lovela. Pampersy kosztują 49.99 zł za JumboPack- 82 sztuki. Ale chyba wypróbuję inne, bo te mają jakiś taki niby zapachowy wkład, jak mały tylko nasika, to od razu walą siuśkami :(.

No kochaniutkie ja też uciekam, musze troche posprzatąc i wyjdę na spacerek z pieskiem bo pogoda ładna. Zajrzę tu potem... a mój mały się rozbrykał, ale szaleje - jakieś fikołki chyba robi i salta hihi bo cały brzuch mi lata :D Caluski :)

Nick............Wiek.....Miasto..........Imię dz..... ...Data ur. dziecka Klaudia.P.......21.......Wrocław.........Olivierek.........20.01.2006r. Catarinka.......21.......Wrocław.........Martynka..........24.08.2008r. Anabelkaaa......22.......Garwolin........Jaś...............02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick........... Wiek.... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię..... Klaudia.P........21......Wrocław .....15/30.08.09......bliźnięta-nie wiem OOOLLL...........22 .............. ...14/sierp/wrz.....nie wiem Tymbarkowa.......21......Szczecin.....29/25.05.09......S-Marcel Gosiaak..........21.... .Jastrzębie...22/11.07.09..... S-Michał Karaoke87........21......Częstochowa..19/.01.08.09.....nie wiem

Gość tymbarkowa
u mnie nadal 12' ;-) ugotowalam pyszny obiad i musze jeszcze poodkurzac i umyc podłoge, a niecierpie tego robic bo sie ciagle maże;-( moze kiedys bedzie nas stac to ja wymienimy, bo byla wlascicielka tego mieszkania niestety kupila najtansze panele na rynku a ja sie znimi męczę;-(

Hejkaa.. ja właśnie wróciłam z dłuuugiego spaceru z pieskami, tak się wyganiały że oba teraz leżą i jest spokój.. U nas też teraz pogoda się popsuła, deszcz się rozpadał i chlapa się zrobiła, do tego pochmurno.. ale powietrze ciepłe, na termometrze 12` :)

Dziewczyny kiedy macie wizyty teraz? Jestem ciekawa która pierwsza będzie zdawała relacje jak tam jej dzidzia :) JA 12 MARCA, za tydzień :)

Gość tymbarkowa
ja tez mam 12 marca. zastanawiam sie jak to jest pozniej im ciaza bardziej zaawansowana to czy wizyty sa częstsze? mamuśki wypowiedzcie sie? u mnie od poniedziałku zaczyna sie 30tc;-)

Tymbarkowa to fajnie, idziemy w tym samymm dniu:D a na którą masz godzine? U mnie jest tak że od 32tc wizyty będe miała co 2tyg. ale ja chodzę prywatnie a tak ogólnie to nie wiem jak to wygląda. Ja od soboty 23 tc zaczynam:)

Ja miałam cala ciąże co msc, ostatnia wizytę na początku sierpnia jakoś i gdybym nie urodziła to 3 dni po terminie miałam się zgłosić

Gość tymbarkowa
ja mam na 17:45;-) rowniez chodze prywatnie;-) no wlasnie zatsanwiam sie, mam tyle pytan do lekarza ze chyba zapisze sobie na karteczce zeby nie zapomniec. ile u was przecietnie trwa wizyta? i co dokladniej na niej robi? u mnie jakies 15 min, sprawdza wyniki wpisuje w karte, bada tzn tak kilka sekund trwa to badanie, wazy i mierzy cisnienie i to wszystko.

Tymbarkowa ja mam na 18:00 hehe więc razem pojdziemy :P U mnie jakieś 10 min. Z tym że u mnie to wygląda tak że wchodzę do pomieszczenia i przy biurku siedzi położna i ona wpisuje do karty który tydzień, waży mnie i mierzy ciśnienie i też wpisuje, potem przechodzę do poczekalni i czekam aż zawoła i wchodzę. Gabinet składa się z dwóch pomieszczeń. Najpierw z nim rozmawiam jak się czuje ble ble, potem idę na tzw samolot do badania które trwa chwilka i przechodze do drugiej części gabinetu na usg które trwa jakieś 2-3min. U mnie to tak wygląda. W sumie całość trwa z 15-20min bo z połozną też zawsze troche rozmawiam.