Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

Cześć Mamusinki!!! Melduję się prawie że w południe, wstałam jakiś czas temu ale jeszcze sobie poleżałam:) Gosiu, mam do Ciebie pytanko!!! Pisałaś o tym że mały tak Cię uciska, że czujesz w nodze jak byś miała zakwasy, ja mam podobnie ae do tego dochodzi jeszcze ból krocza, tzn jak wstaję z łóżka ja siedzę albo leże to tak mnie strasznie boli, ale to nie ból mojej pipki(;)) tylko tak jakby kości, jakby bolała mnie miednica tam od środka, tak jakbym miała ją miażdżoną??? Czy Ty, albo Wy mamuśki tak miałyście?? Ja i tak się dziś zapytam podczas wizyty co to i skąd ten ból ale póki co zapytam się jeszcze Was:) Nocka minęła nawet nawet, chociaż mój misiek się przeziębił i całą noc kichał, kaszlał, ale do lekarza rano nie poszedł, bo po co??!! E tam z tymi facetami, jak za rękę go nie zaprowadzisz to sam też nie pójdzie. Wczoraj w końcu ciasta nie zrobiłam, ale za to skusiłam się na gofry;) Zjedliśmy z dżemikiem truskawkowym, Made in My mum:) Teraz idę coś zjeść na śniadanko!!!

Szczęśliwa ja miałam też takie bóle. Straszne po prostu. Już o tym pisałam, lekarz powiedział że to wróży dobry, łatwy i szybko poród. U mnie się sprawdziło:) Kości miednicy się rozsuwają Ci prawdopodobnie. Był okres że siadałam jakbym kij w tyłku miała, taka pozginana i auć auć auć;)

No to wielkie dzięki Caterinka, uspokoiłaś mnie, tzn ja się domyślałam że mi się rozrasta miednica, ale jednak ten ból jest przerażający, Ja cała sztywnieje normalnie... ale jeśli to wróży szybki i łatwy poród to niech boli dalej:):):) Dzięki jeszcze raz:)

szczesliwa87 ja mam ten sam ból.. boli mnie cały dół.. tzn nie podbrzusze ani brzuch tylko wlasni taki ucisk na kosci w srodku i jak w nocy mam się przekręcić z boku na bok to cholera mnie trafia tak kuje w pipce i te kości tak bolą masakra.. a jak mam wstać do kibelka to już wogóle czuje sie jak conajmniej 70letnia babcia- juz pomalu mam dosc..:P:(strasznie to męczące..

A ja wcinam lodyyyyyyyyy :D mmmmm :D ktoś chce?:D

Wiesz Gosiu co ja od jakiegoś czasu już robię?? Wkładam sobie taką grubą poduchę między nogi i troszkę mi pomaga:) Ale nie dużo!!! Chociaż zawsze to coś;)

Ale do spania? czy jak... bo chyba z nią nie chodzisz hihi:) Ja już ledwo się poruszam. jak wchodzę na 3 piętro to nawet ciężko mi nogi do góry zawierać bo boli na dole właśnie taki jakby zakwas czy coś heh masakra..:P

Ja chcę:D Szczęśliwa dużo się ruszaj i grzej tyłek jak już siedzisz. Mi to pomagało, jak spacerowałam to później było lepiej, najgorzej było jak nic nie robiłam. A w aucie jak włączyłam ogrzewanie siedzenia to o jeju jak ręką odjął po prostu. Pamiętam to jak dziś, ze znajomą do Ikei jechałam. Tak mi się nie chciało bo bolało. A ona miała zepsute ogrzewanie i ciągle grzało, wkurzałam się bo gorąco było ale przy wysiadaniu z auta byłam w szoku. Zero bólu, zero tego uczucia \"starych kości\"

Caterinka muszę spróbować, chodzić i tak dużo chodzę, co dziennie jakiś spacerek sobie urządzam, bo tu w bloku idzie zwariować;) Gosiu, oczywiście do spania wkładam sobie tą poduchę;)

Catarinka u mnie to najgorzej jak długo posiedzę.. jak jechaliśmy z trasy i po 6godzinach w aucie jak wysiadłam (mieliśmy oczywiście pare przerw ale to tyle co do toalety na stację) to myślałam że nie zrobię kroku.. ale w dzień to ja jeszcze jakoś funkcjonuję u mnie najgorsze są nocki.. i to przękręcanie i wstawanie do kibelka, oo ranyy- okropieństwo!!

czesc mamy :) w koncu wczoraj wyladowalam z Kuba na oddziale chirurgii dzieciecej . okazalo sie ze to stulejka :( dostal antybiotyk i oklady z rywanolu . pani powiedziala ze w jego wieku to normalne i mozliew ze samo przejdzie a jesli nie to chirurgiczne beda musieli usunac zmieniam termin szczepienia z powodu brania antybiotykow . MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka olenkia-malenka...20...Limanowa....15/08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......14/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e Gosiaak.................7 maj................wizyta + usg4d tymbarkowa...........7maj.................wizyta szczęśliwa87...........7maj................wizyta+wyniki badań Ulcia87..................7 maja..............idę do szpitala agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu a z tymi bolami szczesliwa to tez tak mialam . lapalo mnie czasem nawet na ulicy gdy szlam . okropne.

agusia czyli to nic powaznego, pamietam ze chrzesniak mojego miska mial na to zabieg i bylo oki a jakis czas pozniej mial wodniaka i tez mial zabieg i wszystko oki, takze sie nie martw;-) gosia ty sie tak nie obzeraj bo error na wadze u lekarza wyskoczy - bys sie podzieliła z nami wszytskimi - albo i nie bo dla ciebie by nic nie zostało;-) wiecie ja nie czuje takich bólów, tylko ciagnięcie i jak mi się rozszerza coś w dole ale to nie jest silny ból. w ogole jestem w 9 mc-u a jestem sprawniejsza niz nie jedna kobieta w ciazy nie bedaca;-) codziennie latam na odkurzaczu, wspinam sie po schodach, cos czyszcze, prasuje piore, tacham zakupy, tylko brzuszek utrudnia te wszystkie prace ale tak jest oki;-) jak duzo chodze to nogi puchna i bola i wtedy automatycznie kregoslup, noi spie na boku bo na plecach jak leze to umieram, nawet jak mialam usg i lezalam ze 20 minut plackiem to myslalam ze umieram taki tepy bol a na boku jest wszystko oki;-)

No Tymbarkowa z tą wagą sobie nie żartuj bo tak będzie.. ja w domu na swoją nawet nie wchodzę bo boję się że się popsuje hih nie no chyba nie będzie tak źle :P A co do stulejki to chyba źle ściągana skórka była albo w ogóle tego nie robiłaś bo wiem że to z tego się bierze.. moja siostra małemu od początku ściągała a teraz już sam sobie robi bo ma 5latek bo jak jest wogóle nie ściągana to to się potem zrasta i stąd problemy.. mojej siski koleżanka nie robiła tego właśnie i mały miał zabieg, mój brat też miał na to zabieg z tym że w wieku 17 lat i podobno nie mało się stresował i wstydu najadł.. bo chłopak w wieku dojrzewania chciał się kochać z dziewczyną a tu nidyrydy.. heh ale kiedyś inne czasy były..

trzeba bardzo dokladnie przestrzegac zasad higieny juz od samego urodzenia zarowno u chlopcow jak i u dziewczynek;-) wlasnie tego tez sie boje ze beda robila cos zle i beda klopoty;-( a wiesz co gosiu ja mam w domu wage elektroniczna i pokazuje mi co do grama a znowu u lekarza jest taka jak w szkole nie wiem jak ona sie nazywa taka szalowa chyba i ona zawyza nawet do 2kg;-) ja sie smieje zawsze zeby odejmowal za same buty z 10 nie mowiac o ubraniu

stulejka jest wrodzona . nie ma czegos takego jak sciaganie stujki . gdyby maila ja maly twojej siostry to po prostu nie mogla by mu sciagnac.

no ja w domu mam elektroniczną i u gina położna też waży mnie na takiej a i tak jest różnica bo u gina zawsze mam mniej o 0,6kg.. tzn.tyle samo tyję tylko że tam moja waga początkowa wynosiła 50kg a u mnie na wadze 50,6 i bądź tu mądry ile teraz człowiek dokładnie waży :P ale co tam.. mnie to najbardziej ciekawi ile moja kruszynka waży- no już pewnie nie taka kruszynki hihi może ze 2kg ma ale by było hii:))

Z tego co ja wiem to właśnie się ściąga skóre-napletek od samego urodzenia właśnie zeby zapobiec zrośnięciu się co powoduje stulejke i wiem że wszystkie dookoła znajome tak robiły a jak któraś nie robiła stąd byly problemy.. no ale nie kłócę się- ważne agusia zeby wszystko dobrze się skonczyli i maly nie mial zabiegu;)

wszystko nam w szpitalu powiedza i pokaza a w razie watpliwosci mozna pytac;-) ja nastwilam pranie, wyszlo slonko wiec moze cos wyschnie;-) gosia a nie myslisz ze jest juz za pozno na usg 4d? to znaczy chodzi mi o to ze maluszek moze byc juz taki duzy ze nie bedzie widac jego buzki, tylko poszczegolne czesci ciala beda sie miescily w kadrze? tam gdzie ja robilam mowila mi polozna ze najlepiej takie usg zrobic miedzy 20-28tc ale z drugiej strony jak patrze na strony internetowe gdzie oferuja takie usg to i w 40 nie widza przeciwskazan;-) mam nadzieje ze go zobaczysz i bedziesz w stanie ocenic do kogo jest podobny;-) bo marcelek to bedzie do mamusi

no tak wiem też słyszałam że najlepiej robić do 30tc.. ale ostatnio nie było widać buźki bo łozysko przysłaniało i tylko poszczególne partie pokazywał nogi i ręce ale nie policzył mi za to usg wtedy pieniążków bo nie dał żadnych fotek ani filmika więc płaciłam normalnie 60zł.. i powiedział że następnym razem spróbujemy zrobić 4d może będzie widać ale jeśli nie będzie widać buzi czy coś to on mi znowu policzy normalnie za wizytę także kaski nie stracę, to naprawde w porządku lekarz- mnie to najbardziej ciekawi ta waga i czy wszystko oki, jak mały jest ułozony i czy coś mi zmieni np date porodu czy cosik, ale fajnie by oczywiście było jakby usg eypaliło i dostała bym zdjęcie buźki- fajna pamiątka, ale zobaczymy- jeszcze 4 godzinki i będe się szykować a Ty o której wychodzisz???

Gość mysza12345
Jestem zaskoczona, że w waszych rodzinach naciągaja napletek takim maleństwom My sami nic nie ruszaliśmy. Dopiero kilka miesięcy temu (Aleks miał ok. 14-15 mies.) nasza pediatra naciągnęła małemu powolutku napletek i wszystko było ok. Aleks od jakiegoś czasu bawi się siusiakiem jak jest na golasa i tak go tarmosi i rozciąga, że chyba sam sobie w ten sposób najlepiej pomaga. Takze sadze ze agusia ma racje :)

gosia ja mam na 17 a jade autobusem o 15:46, bo jeszcze na poczte musze isc;-) jak wroce zdam relacje i bede czekala na wasze;-) gosia a widzialas na allegro ramki na zdjecia z usg - superanckie sa;-)

Wiem każdy robi jak uważa i jak lekarz zaleca ja pisałam jak moja siostra robiła - chodziła z małym do lekarza i tak pediatra zalecał więc ściągała skórke i jest wszystko ok, a kolezanka jej znowu nie umiała tego ściągać i nie robiła i potem mały miał zabieg.. ale jest też wiele dzieci którym się nie ściagą i jest ok wiec nie wiem od czego to zależy i nie zamierzam już poruszać tego tematu, tak jak Tymbarkowa mówiła w szpitalu kazdej z nas powiedzą co i jak a co kraj to obyczaj i wszędzie inaczej kazą robic:)

nie, nie widziałam tych ramek- jeśli dostanę fotki to sobie pooglądam bo na pewno bede chciała wstawić jakąś fotke w ramke:) A to Ty juz nie bawem będziesz się szykować i wychodzić.. ja jadę dopiero 17;40 ale ja autem z miśkiem jadę wiec to raz dwa poza tym to 5min drogi ode mnie jak wrócę to też zdam oczywiście relacje tylko nie wiem o której bede bo potem jedziemy jeszcze z pieskiem do weterynarza także będe pewnie ok 20:)

Czesc dziolszki:* Dziekuje wam ze mi odp... Kurcze nie boli az tak bardzo zebym nie wiem jak panikowala ale napewno bardziej niz wtedy na poczatku. Jak bede na wizycie to zapytam, poki co musze wytrzymac. A jak u Was? Szykujecie sie na wizyty? Jak wrocicie to piszcie od razu:) Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze:*

Gość dziewczyny uwazajcie
bo u was byla jakims czasem klaudia p to oszustka podaje wasz rocznik urodzenia miejsce wroclaw synekj olivierek ostatnim czasem przybrala nick sa_ndra a dane takie jak u was spowodowala duze zamieszanie na topiku sierpien 2009 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3462243 to link do osrzezenia

przeczytalam i jakas warjatka ... co tu taka cisza? bylismy z kuba na spacerku. teraz wcinamy jablko i czekamy na tatusia .

klaudia p byla ale szybko sie zmyła;-) no to jestem po wizycie;-) wyniki super, hemoglobina bardzo wzrosła i jest w normie;-) doktor badal ale bardzo bardzo mnie bolało, powiedział ze podczas badania dotknął głowke marcelka, szyjka jest juz krociutka i zawinieta czy cos takiego w kazdym razie jego zdaniem lada chwila urodze, tylko czemu ja w to nie wierze??? zwonienie mam do 25 maja tak jak jest wyznaczony termin, od 26 macierzysnki wystawi gdybym nie urodzila chyba ze pojde do rodzinnego po zwolnienie bo nagle zachoruje kurcze wiecie jak mnie boli po tym badaniu, masakra... dziewczynki a jak tam u was? gosia ciekawe czy wyszlo usg no ciekae jak tam nasza ulcia, biedna juz w szpitalu lezy a jej maz pewnie monitoring na sali zalozyl zeby jej za czesto nie ogladali czekam na wiesci;-)

to dobrza ze badania wporzadku . pewnie boli bo juz wszystko masz przygotowane do porodu i wrazliwe. a chodzisz do pani czy pana ?