Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klawikordia

Problemy z kredytem hipotecznym. Prosz o poradę.

Polecane posty

Gość klawikordia

Mamy w BIK naleciałość, spóźniliśmy sie z ratą na samochód 10 dni, mimo, ze jest już splacone z odsetkami cały czas na nas siedzi, mamy dochodów razem 11200 brutto, dom wyceniony na 350 tys. chcemy wziąć kredyt na remont około 250 tys. w jakim banku możemy otrzymac mimo historii w BIK, dodatkowo nadmienie, że dostaliśmy potwierdzenie z banku, ze sprawa jest już uregulowana.

Gość
Niemożliwe że banksię tego czepia. 11 tysięcy :( a ja dostałam na wypłatę 11 stówek :(

Gość klawikordia
przez te strachy na lachy z kryzysem, który nie oszukujmy się naszych bankównie dotknął specjalnie ani nie dotknie pojawiły się jakies problemy z kredytem, ktory zalatwiamy już ponad pół roku, przez głupi BIK. no chyba ludzie mają gorsze historie niż ta nasza:(

Gość klawikordia
a wiecie może jak się nazywają te ludki, które wyszukują za Ciebie kredyt? Broker???

Gość
Strachy na lachy? Kobieto, ludzie tracą pracę z dnia na dzień. Z firmy mojego męża zwalniają ludzi, on też przeszedł na 4/5 etatu. Ja mimo solidnej pracy i pochwał szefostwa nie dostaję premii. W moim mieście firmy upadają. Wyobrażam sobie co się dzieje teraz w bankach, któe w ostatnim czasie udzielały kredytów na prawo i lewo...

Gość ja tez tak samo się czuje
jak juz trafisz do biku, to jestes tam jakiś czas, niewazne że spłaciłaś zaległość

Gość klawikordia
wiesz, ja i mąż pracujemy w przemyśle energetycznym, wiec powiedzmy nas to tak nie dotyczy, bo elektrownie musza działać i zapotrzebowanie na cześci nie zmaleje, ale mi chodziło o same banki, nie dotknął ich za bardzo krysys, z tego względu, ze u nas w Polsce nigdy nie byłoy one tak korzystne jak na przykład w stanach...bardzow wysokie oprocentowania,dzięki którym nasze polskie banki nie poniosły prawie żadnych strat. a druga sprawa jest taka, ze my chcemy kredyt na 60% wartości domu, więc uważam, ze taki bank nie straci za wiele, bo jesli przestaniemy spłacac, po prosru zabierze nam chatę, więc nie rozumiem skąd ten problem, to w takim razie z czego banki chca się utrzymac? komu będa przyznawać kredyty? krezusom zarabiającym 100 tys. zł miesięcznie? paranoja jakaś:-o

Gość ale weź po d uwagę
że w Polsce banki w wiekszości są z kapitałem zagranicznym.... więc nawet jak u nas nie ucierpiały, to za granicą tak... i to na nas się odbija, szczególnie, że a wiadomo, ze własciciel w pierwszej kolejnosci będzie ratował główną siedzibe, a nie jakieś oddziały na peryferiach wschodniej europy :(

Gość
No nie wiem czy tak nie dotyczy... Gdy ceny energii wzrosną (a mają wzrosnąć) a ludzie przestaną regularnie płacić rachunki bo ich po prostu nie będzie stać to i Twoja spółka może ciąć po kosztach, np. redukując zatrudnienie. Czego oczywiście Wam nie życzę.

Gość te 11 tys brutto
to wcale nie jest tak dużo jesli macie dzieci i inne zobowiązania bankowe

Gość klawikordia
nie mamy dzieci, inne zobowiazania są, ale niezbyt wielkie. druga sprawa, ze po ilości zamówień na pare lat w przyszłosć widac, ze robota będzie, remont turbiny pochłania kopę kasy, a co rusz trzeba robić, więc momo wzrostu cen za prąd pracowników firma musi zatrudniać, po roboty jest po pachy.

Gość ale w energetyku własnie
planuja zwolnienia....mój znajomy pracuje jako kierownk i mówił dosłownie 3 dni temu, ze 40 osób pójdzie i że nie przedłużają umów czasowych!

Gość klawikordia
no i jeszcze fakt, ze kredyt w granicach 200 tys. zł, nie jest nie wiadomo jakim kredytem, nie oszukujmy się, zwłaszcza, ze dom w zastaw, to nawet przy naszych zarobkach nie powinno byc żadnym problemem.

Gość
No tak - tę gałąź zawsze będzie rząd dotował, nawet jeżeli spółki są totalnie nierentowne. Jak dla mnie powinniście dostać kredyt bez problemu. 11 to mało? Weż, nie bądź śmieszny. Ja mam 2500 - 3000 netto na 2 osoby i kredyt hipoteczny (tylko 500 złotych na szczęście), powiem Ci że jakoś pozostaję przy życiu a i w łachmanach nie chodzę. :D

Gość klawikordia
jest energetyka i energetyka, my z mężem pracujemy w firmach produkcyjnych, nie w zakladzie stricte energetycznym:) zużywalność części turbin nigdy się nie zmniejszy i jest obliczona na kilkadziesiąt lat w przyszłość, a tam wchodza takie detale, których technologię wytwarzania posiadają nieliczne firmy na świecie, w moim miescie mamy monopol na remonty wirników i kadłubów, niektóre elementy, które wykonujemy poza nami sa produkowane tylko na ukrainie:) jest tego trochę i naprawdę o strate pracy się nie martwię, zwłaszcza kiedy patrze na harmonogram na przyszłe lata, u nas szukają dodatkowych pracowników do rpacy, bo się nie wyrabiamy z robotą:)

Gość klawikordia
neurosa, niby powinnismy dostac bez problemu, a nie dostajemy, stąd moja frustracja:(

Gość klawikordia
a znacie banki, które przymykają oko na BIK?

Gość ale w energetyku własnie
nie chcę cię straszyć.... mówię co słyszałam...u nich to własnie dotyczy elektrowni, bo podobno, zmniejszyło się zapotrzebowanie na prąd od firm i maja mnie produkować po prostu.

Gość klawikordia
nie boję sie, w elektrowni moze i tak, ale u nas zwolnień nie będzie:) zamówień nikt nie wycofa, ofertty złożone, przyklepane i trzeba robić;) a ktoś musi to robić, więc ludzi potrzeba:)