Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagusia 82

noworodek i wymioty

Polecane posty

Moja miesięczna córeczka mocno ulewa. Czasem bardzo długo wisi na cycu, jak myślę że już skończyła to ona sie budzi i dalej. dziś po takim 2 godzinnym siedzeniu przy cycu miała ok pół godziny drzemki, obudziła się i chciała znowu. Gdy ją poddniosłam zwymiotowała- nie było to ulanie tylko chluśnięcie dość obfite( tak, że na moje spodnie poleciałao i na becik). Nie wiedziałam co robić , czy dac jej jeść czy odczekac trochę??Może powinnam skontaktować się z lekarzem, chcoć przeczytałam, że takie wymioty czasem sie zdarzają

no lepiej to skonsultować z lekarzem. może ma coś z gardełkiem. Mój tak miał czyli ulewał i wymiotował

hej moja od pocatku tak ulewala, chlustala noralnie, nie wyrabialam na sliniakach i kaftanickachm, robilam usg brzuszka, badania, niby ok, taka jej uroda byla, i to nie tylko po jedziemiu bo ulewala i 2 godziny po, zreszta caly dzien , przeszlo!!! miesiac juz nie ulewa! ma 8 miesiecy!!!!!

Gość pielped
najlepiej po takich wymiotach zrobic przerwe, najpeiwrw sprobuj jej podac mala ilosc herbatki

Gość bo dziecko sie przejada oo
ja karmilam synka co 3 godziny i okolo 30 minut czasem mniej , ty jesz jak spisz?? czy co jakis czas???

no ja wiem że powinno się co 2-3 godziny ale co mam zrobic jak dziecko płacze i odwraca głowke(szuka cyca) albo ssie rączki?

Gość jestes rocznik 82 spoko
ja tez i mam juz 2 dzieciaczkow , wiec postaraj sie nie trzymac go wiecznie przy cycu

Gość wydaje mi sie ze 2 godz
przy cycu to za długo . widocznie dziecko ma silny odruch ssania i stad potrzeba ciagla widzenia na cycku . maluszek ze duzo je i dlatego wymiotuje bo jego zoładeczek jest jeszcze malutki . zeby dziecko nie ulewalo sie to za kazdym razem po jedzeniu nalezy dziecko pionizowac zeby moglo mu sie odbic . dziecko powinno ssac maksymalnie poł godz . ja tez karmilam swoja coreczke piersia . dziecko mialo silny odruch ssania no i pomogl smoczek - bo inaczej tez by musiala ciagle byc na cycu . a wiadomo ze w domu tez trzeba inne rzeczy zrobic jak np. pranie i prasowanie .

Gość wydaje mi sie ze 2 godz
miało byc ciagla potrzeba wiszenia na cycku a nie widzenia- sorry

Dwie godziny przy piersi to zdecydowanie za duzo, powinna jesc okolo 20-30 minut, jezeli ma silny odruch ssania to trzeba dac smoczka. Jezeli budzi sie bardzo szybko sprawdz ile masz mleka i nie dopuszczaj aby przysypiala przy karmieniu.

Gość hub
jezli zdrza sie to raz to pewnie nic zlego sie nie dzieje, jezli dziecko przybiera na wadze jest oki, gorzej jak dziecko ma np stan podgoraczkowy , wtedy od razu do lekarza!