Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka.

Chcę wziąść córke do siebie.

Polecane posty

Gość matka.

Dzień dobry. Jest taka sytuacja. Mieszkam w Niemczech. Córka w Polsce z moim byłym mężęm. Chciałabym wziąść ją do siebie. Niestety. Jest problem. Nie mogę teraz przyjechać po Nią, a mój mąż powiedział, że nie wypisze jej ze szkoły i, że muszę przyjechać i to załatwić. Czy ktoś wie, czy jest szansa, żeby załatwiła to moja matka. Z góry dziękuje.

Gość bo ty chcesz
a nie zastanawiasz się czy córka chce? tu ma przyjaciół, poukładanezycie a ty chcesz ja wyrwać?

Gość matka.
Chce. Rozmawiałam z Nią i to w sumie głównie jej decyzja. Nie chciałabym robić czegoś wbrew jej woli.

Gość własnie czy pomyślałas o tym
ze byc może rozwalasz dziweczynie cały jej świat ? A co ze szkołą,przyjaciółmi i całą resztą ? A dlaczego sie wogóle stało ,ze ona tu a ty tam ?

Gość ile córka ma lat
bo z tego na ile sie orientuje sama musisz to załatwić albo twój mąż nie mozesz obarczyc tym matki

Gość wziąć babo wziąć
a dlaczego sama nie możesz tego zrobić, czy ojciec dziecka się na to zgadza?

Gość matka.
Zgadza się. Tylko się o coś z Nią pokłócił i powiedział, że nic więcej jej nie załatwi. Obydwoje są strasznie uparci i jak się kłócą to ciężko jest im się pogodzić. Ja wiadomo jestem z Nim po rozwodzie i kontaktujemy się głównie przez córke tylko raz z Nim rozmawaiałam o tym przez telefon. Córka ma 15 lat, rocznikowo 16. Wychowawczyni w sumie wie o tych planach, bo dzwoniła do mojego męża (córka już do szkoły nie chodzi) i ten jej powiedział, a gdybym jeszcze ja do Niej zadzwoniła i może dała jakoś uprawnienia mojej matce.