Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilola

Pomocy! Dziwne plamy na brzuchu.

Polecane posty

Zalożyłam ten temat ponieważ mam nadzieje że ktoś z Was miał podobne doświadczenie i jest w stanie mi pomóc. Jakieś cztery tygodnie temu na moim brzuchu pojawiła się mała krosta. Nie zwróciłam na nią szczególnie uwagi. Sądziłam że zniknie po jakimś czasie. Lecz z kazdym dniem krostka robiła się coraz większa i teraz mam na brzuchu suchą plamę o srednicy ok. 2cm. Poszłam z tym do dermatologa. Uznał że przyczyną jest otarcie skóry przez zamek. Dodał również że \"zapewne\" odkrywam cały czas brzuch i dostaja się do skóry jakieś bakterie ;|. Przepisał mi dwie maście: Pirolam i Pimafucort. Smaruję to wg zalecenia. Niestety wczoraj zauwazyłam że na brzuchu pojawiły się aż trzy kolejne krosty! Bardzo się tym denerwuję ponieważ zrozumiałam że diagnoza lekarza jest błędna. Poszperałam w internecie i przeraziłam się czytając o różnych świerzbach czy łuszczycach. Nigdy nie miałam problemów ze skórą, dbam o higienę i naprawdę zaczynam martwić się co to jest. Jesli ktokolwiek z Was miał podobny problem, bądź objawy, byłabym wdzięczna gdyby o tym napisał i był w stanie pomóc mi w choć małym stopniu. Z góry dziękuję.

Gość marekskwarek
zapytaj w aptece o maść dardia. takie plamy suche i swędzące to może być łuszczyca albo jakaś alergia...albo grzybica. ta maść Ci napewno nie zaszkodzi a może pomóc tak jak mi pomogła na suche plamy, tyle że na ramionach. radzę Ci także udać się do dermatologa