Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchewcia24

Zapalenie stawu biodrowego??

Polecane posty

Gość marchewcia24

Witam kobietki. Mam pewien problem, od około tygodnia boli mnie staw biodrowy (prawe biodro jeśli to ma jakieś znaczenie). Z tego co wyczytałam w necie zapalenie stawu biodrowego na początku odczuwalne jest jako ból w okolicy pachwiny a u mnie jest na odwrót. Boli mnie biodro od zewnętrznej strony, mniej więcej w miejscu określanym naukowo jako „Kaletka krętarzowa”. Jak boli?? Znacie to uczucie jakby ktoś wbijał grubą igłę głęboko pod skórę?? Tak właśnie boli, i czasami tak jakby ścierpło mi to miejsce i krew nie dopływała. Kiedy boli?? Przy siadaniu, jeśli leże na prawym boku, kiedy próbuje się schylić, kiedy zginam się w lewą stronę (w prawą bez problemu mogę się schylić), kiedy staje na palcach. Wiem że powinnam iść do lekarza, ale moja doktorka jest teraz na urlopie, a żeby dała mi skierowanie do ortopedy to musze iść właśnie do niej. A żeby iść prywatnie do ortopedy musze mieć prześwietlenie stawu biodrowego. Zwyczajnie nie stać mnie na leczenie prywatne. Może któraś z was miała coś podobnego i wie co może mi dolegać. I nie – nie uderzyłam się.

Gość le3kaswz
a czy to czasem nie jest ból od kregosłupa???? ja tak mam boli mnie biodro tak jak opisujesz ale prócz tego dretwieje łydka nieraz, to jest wtedy od kregosłupa

Gość marchewcia24
no czasami (ale bardzo sporadycznie) czuje takie mrowienie w łydce. Kiedyś miałam co prawda problemy z kręgosłupem (w odcinku krzyżowym) wynikało to z przedźwigana, ale to było jakiś rok temu i od tamtego czasu już mnie nie boli kręgosłup. Zapomniałam dodać, że kiedyś miałam też uraz kolana, i po badaniach okazało się że mam jakiś tam zanik tej mazi co jest w kolanie, ale też to wyleczyłam. Nie wiem czy ma to jakiś związek :(

Gość le3kaswz
z kolanem to pewnie nie ale to moze byc od kregosłupa lędzwiowego, to ksiązkowy przykład ból biodra i mrowienie łydki oraz dretwienie, gdzie kregosłup wogole nie boli.zapalenie stawu biodrowego to raczej u dzieci wystepuje a po drugie jak jest zapalenie jednego stawu to zaraz jest i innych.

Gość marchewcia24
hmmm, dziwne, nigdy bym nie pomyślała że to może być od kręgosłupa. Z tym że zaczyna mi coraz bardziej dokuczać ten ból i chyba przejdę się do lekarza, może chociaż jakąś maść przepisze. Prowadzę siedzący tryb życia (praca :/ ) a ciężko usiedzieć 8 h jeśli boli biodro :/

Gość le3kaswz
nie jest powiedziane że to nie ejst biodro bo i tak moze byc ale cos mi to pasuje na kregosłup

Gość marchewka25
Witam, Ostanio byłam u lekarza z takim bólem jak Ty opisujesz, okazało się że trzech lekarzy postawioło mi błedna diagnoze (dysplazja stawu biodrowego), na dzien dzisiejszy mam nie leczone zapalenie kaletki biodrowej (krętarzowej) i zespół tzw. trzaskającego biodra. Leczenie w moim przypadku to zastrzyk ze znieczuleniem i jakas tam substancja, a jezeli to nie da zadnego efektu wtedy zabieg, pozwalajacy na usuniecie kaletki.