Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfehjbafshjbsajkdf

co matek i córek

Polecane posty

Gość jfehjbafshjbsajkdf

jak to jest z wami , czy potraficie o wszystkim rozmawiac ze swoimi matkami/ córkami , czy wrecz omijacie wiele tematów , nie tłumaczycie córkom co i jak. ostatnio znajoma mi powiedziała , ze zaczęła chodzic do gina w wieku 15 lat , ale jej mama nigdy o tym nie wiedziała. zastanawiam sie, co powstrzymuje tak silną wieź przed poważnymi , intymnymi rozmowami.

Czasem jest tak,że córka boi się mówić o takich rzeczach. Może myśli, że Pani pomyśli, że współżyje z chłopakiem dlatego chodzi do ginekologa? A ona tymczasem ma problemy z choćby grzybicą? Znałam przypadek gdy młoda dziewczyna - sąsiadka zwierzała się mi jako psychologowi,że chodzi tam w tajemnicy przed matką. Dlaczego? Bo dostała grzybicy. Jej mama się o tym dowiedziała i pewnego razu przyjmowałam ją i interweniowałam w domu ponieważ - MATKA MYŚLAŁA, ŻE JEJ CÓRKA WSPÓŁŻYJE. Drogie matki ... Ginekolog to nie tylko pierwszy stopień do seksu waszego dziecka. Staraj się rozmawiać z córką o wszystkim jak koleżanką. Chociaż na pewno jej nie zastąpisz żadnej koleżanki to spraw aby ufała Ci. Na początek może zabierz ją na wspólne zakupy i razem dobierzcie dla siebie coś fajnego, albo zróbcie zawody która wyłapie najprzystojniejszego faceta w ciągu 60 sekund. U wielu matek i córek to pomagało i z biegiem czasu ich córki mówiły im o wszystkim, bo wiedziały, że mają do nich zaufanie. Pozdrawiam.