Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odwodnioonaa

czy możliwe jest odwodnienie dziecka

Polecane posty

Gość odwodnioonaa

jedną z oznak odwodnienia jest brak łez przy płaczu. ale czy jest możliwe, że dziecko płacze normalnie, łzy jak grochy, a mimo to jest odwodnione ? Sika raczej mało, pieluchę zmieniam raz na 4-5 godzin. Gorączki już nie ma, nie wymiotuje od 2 dni, ale zdarza się 1-2 wolnych stolców. Chodzi o 20 m. chłopca

Gość wezwijcie lekarza
jeśli na języku ma białe plamki to jest to objaw odwodnienia

Gość radze do lekarza na kafe
nie doczekasz sie fachowej pomocy ! Przecież to małe dziecko ...

Gość odwodnioonaa
do lekarza jestem umówiona na 18.15 tak się tylko zastanawiam, poiłam synka zgodnie z zaleceniami lekarza, niby wszystko jest ok, biegunka się kończy. Skóra jest elastyczna, płacz normalny, trochę suche usta i jest trochę marudny i śpiący. Nie wiem, na ile to normalny objaw osłabienia po chorobie, bo synek jest dopiero pierwszy raz chory, nigdy wcześniej niemiał nawet gorączki

Wiem,że zabrzmi to absurdalnie,ale powąchaj i zaglądnij w pieluchę dzieciaka,jeśli mocz ma zapach amoniaku,siuśki są mocno żółte,znaczy,że może być odwodnione.I oddech....jeśli pachnie Mu z buzi acetonem,to taki charakterystyczny,dziwny zapach,może to być objaw odwodnienia. Ale nie panikuj,być może to leciutkie odwodnienie i będzie ok.Trzymam kciuki!