Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo mama

poród jeszcze raz

Polecane posty

Gość już niedługo mama

mamusie napiszcie jaki poród byście wybrały na moim miejscu i dlaczego : w wodzie czy ze znieczuleniem ..... w przyszłym tygodniu bede miec wizyte u położnej i bedziemy układac plan porodu :( naczytałam sie sporo na ten temat tylko nie wiem jak to jest w rzeczywistości a nie mam kogo spytac kto by w ten sposób rodził ....

Gość plan porodu
????????????:-D Dobre.

Nic w tym zabawnego nie ma. Zapewne przyszła mama rodzić będzie za granicą. W UK powszechną praktyką jest sporządzanie tzw. planu porodu. Niestety nie doradzę merytorycznie, bo nie mam doświadczenia... Mnie bardzo ciągnie do porodu w wodzie...

Gość już niedługo mama
no dobre na poczatku nie wiedziałam o co chodzi ale mam sie zastanowic w jaki sposob chce rodzic w jakiej pozycji itd. i chodzi o to aby w ostatniej chwili nie tłumaczyc wszystkim o co chodzi

Gość poród sobie możesz
poród sobie możesz planować jak chcesz a i tak możesz urodzić inaczej niż planowałaś. Nad czym tu sie zamartwiać? Masz możliwość dostania znieczulenia to go weź i już.

Gość już niedługo mama
planowac akurat moge i jak nie bedzie przeciwskazań to urodze jak zaplanuje dlatego pytam o opinie doświadczone juz mamy ktorą opcje by wybrały

Gość ciemnogród/
widze ze tu pomocy nie znajdziesz bo w pl to na ogólnej sali i na żywca na łóżku ;/ ja wybieram poród w kuckach, w ruchu (nie na łóżku), rezygnuje ze znieczulenia zewnatrzoponowego natomiast wybieram zastrzyk w pupe znieczulający i zastrzyk przy rodzeniu łożyska. Witamine K dla dziecka w zastrzyku. Ile z tego uda sie osiągnąc zobaczymy za 3 miesiace :) powodzenia :)

Gość z życia wzięte....
nie wiem jak to jest ze znieczuleniem ale mogę powiedzieć jak jest w wodzie.Poród w wannie z hydromasażem to jest po prostu rewelacja.Ból o połowę mniejszy,rozluźniają się wszystkie mięśnie pod wpływem ciepłej wody jednym słowem REWELACJA.Polecam jak tylko macie taką możliwość ;)

Gość z życia wzięte....
ciemnogród ------>po co zastrzyk do rodzenia łożyska???

Gość już niedługo mama
ciemnogród\ właśnie cos słyszałam o tym zastrzyku a możesz napisac cos wiecej

polecam porod w wodzie... jak bol bedzie nie do zniesienia to przeciez zawsze mozna z wody wyjsc i wziac znieczulenie... ja rodzilam w wodzie i bardzo sobie chwale... a urodzenie lozyska nie boli wiec nie wiem po co brac zastrzyk do tego...

Do osoby, która pisała, że chce cesarskie ciecie. Zastanów sie dziewczyno co Ty mówisz... Chyba nie wiesz na czym to polega, jakie niesie za Soba konsekwencje ... To nie jest zabieg tylko poważna operacja... Przemyśl logicznie...

Mi akurat najlepiej było rodzić leżąc normalnie na łóżku. "Planowałam" rodzić w kucki ale jak przyszło co do czego to ledwo z piłki przeszłam na łóżku bo tak mi nogi latały:) Najlepiej mi się leżało. Nad wodą też się zastanawiałam ale ostatecznie jednak zrezygnowałam