Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolettadd

krostki na rekach od ramienia do łokcia co to jest?

Polecane posty

Gość nikolettadd

ma ktoś może takie krostki przypominaja jakby male syfki co z tym robic mam juz dlugo takie i brzydko to wyglada moze ktos z was pozbył sie tego?

Gość nikolettadd
to nie jest uczulenie.....juz mam tak długi czas i zmiany nie pomagaja

Gość to masz tak samo jak ja
tzn ja mam to juz dobre pare lat na udach tez .. w lecie to znika ale nie do konca..sa po prostu mniej widoczne w zimie najgorzej ponoc to nie mozna usunac rob peeling moze pomoze

Gość Vadim
Tez cos takiego mam, ja poprostu to regularnie wyciskam, a nastepnie przecieram wacikiem ze spirytusem. Oczywiscie przed takim wyciskaniem trzeba dokladnie umyc rece. Trzeba jeszcze doklanie wyciskac, aby nic nie zostalo po tym syfiku. Ja tam wyciskalem co jakies 2 dni, i po miesiacu przestalem, potem zauwazylem ze mam juz tego mniej, ale po kolejnych miesiacach tego znow przybywalo ;

Może masz rogowacenie okołomieszkowe są to drobne , czerwone krostki, grudni wystepują wokół mieszków włosowych. w tych miejscach skóra jest szorstka i sucha. jest to nieprawidłowosc skóry polegająca na wzmożonym rogowaceniu ujść mieszków włosowych. Może być wrodzone, bardzo często spowodowane niedoborem wit A lub jej złym przyswajaniem. Nie da się tego całkowice wyleczyć, jedynie złagodzić objawy. Mozesz w domu wykonać peeling solą kuchenną raz w tygodniu, trzeba regularnie nawilzać i natłuszczać skórę. stosować krem z mocznikiem który zmiękcza i nawilża np Xerial lub Axoderm z wit A do kupienia w aptece :)