Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmn

Do jakiego wieku dxiecko powinno spac bez poduszki?

Polecane posty

Gość hmmmmmmmn

???

Gość a to dzieci spią
bez poduszek?

Gość hmmmmmmmn
moje dziecko ma 18 m-cy i spi bez. czy to cos nienormalnego? ortopoedzi nie zalecaja spania na poduszkach małym dzieciom, ze wzgledu na skrzywienia kręgosłupa, ale nie pamietam czy do 2 lat?

raz z powodu ryzyka nieprawidłowego rozwoju krzywizn kręgosłupa a dwa - z powodu ryzyka uduszenia poduszką

Gość ascka
Do 2 roku? Ale bez poduszki w ogóle czy z taką płaską bardzo. Moja córka ma 4 lata i śpi z taką poduszka plaską dla niemowlaków, ale zamierzam kupic bardziej puchowa

Ja wszędzie czytam, że dziecko faktycznie, powinno spać bez poduszki od urodzenia do..najczesciej piszą, że do roku (albo nie piszą w ogole, albo że wlasnie do roku). Wcześniej jest też zbyt duże prawdopodobienstwo, że dziecko może sobie krzywdę, nie trzeba mówić jaką.

moja córka(8 l.)śpi na płaskim jaśku a syn(6l.)na poduszce takiej co niemowlaczkom do łóżeczek się kładzie.Długo spały zupełnie bez poduszek

"poduszka dla niemowlaków" to cholerny chwyt marketingowy. tak małemu dziecku nie wolno nic kłaść pod głowę, a jeżeli jest to płaskie jak deska - to po co? wtedy to tylko niepotrzebny wydatek

Gość hmmmmmmmmmmn
czyli jak jest przyzwyczajone do spania bez poduszki to nie trzeba je przyzwyczajac, poczekam az sama sie bedzie domagac