Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

ból dolnej części kręgosłupa- 15tc można brac coś przeciwbólowego?

Polecane posty

dziewczyny dziś chwycił mnie starszny ból pleców(na wysokości bioder), zaczęłam nakładać klientce farbe stałam maks 5 minut i nagle jakby mi coś się przestawiło zablokowało nie wiem jak to nazwać, nie mogłam się schylić usiąść normalnie, taki tępy momentami kłójący ból a do tego doszły bóle podbrzusza( macica się rozciąga tak sobie to tłumaczę) czy mogę wziąść jakiś środek przeciwbólowy albo jakąś maść rozgrzewającą użyć? zadzwonie jutro do lekarza ale dziś nie moge zasnąć poprostu:( może któras z was miała podobny problem?

ja na Twoim miejscu nie słuchałabym rad tutaj piszących. najlepszym doradcą jest lekarz - chociazby pierwszego kontaktu. Nie mówię, ze to, co napisala moja poprzedniczka jest bzdurą, ale wiesz , że jest wiele tutaj złosliwych, ktorzy mogliby ci poradzić lek, ktorego w żadnym wypadku brac w ciąży nie można. Slyszałam, ze można brać nospe brzy bólach brzucha. Paracetamol podobno nie szkodzi tzn. w mniejszych dawkach.. Ale na Twoim miejscu nie ryzykowałabym i nie brałabym nic na własną rękę bez konsultacji z lekarzem. A co do bólu krzyza.. Hmm.. Mnie te to meczy. Pochodze wiecej niz zwykle, zrobie wiece prac domowych to jak usiądke lub się położę juz tylka ruszyć nie mogę :O najbardziej pomaga mi oceplenie takiego miejsca czyli termofon z ciepłą wodą.. kładę na krzyz, leże, relaksuje się.

nic zlosliwie bym nie poradzila, sama bralam paracetamol jak bylam w ciazy. Teraz karmie piersia i jesli juz musze wziac srodki przeciwbolowe to tylko paracetamol

muson nie chodzilo mi o to zeby cie skarcic czy cos w tym stylu. Wiem, ze paracetamol nie szkodzi w ciąży, ale chodzilo mi o to, ze ktos moglby jej poradzic lek ktorego w ciazy nie wolno pod zadnym pozorem brac. Chyba natknelas sie juz na tym forum na takie wredne babska?

ok, nie pomyslalam o tym, ze ktos moglby zlosliwie cos poradzic. Chyba troche naiwna jestem :)

ja od siebie moge dodac tylko basen mnie strasznie bola plecy w ciazy i to prawie d poczatku a taki basenik działa rewelacyjnie wszystko rozluznia i jakos mozna funkcjonowac.... i tak jak pisze wrozka chrzestna termofor z ciepłą wodą na plecki