Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julcca

badanie moczu - czy źle zrobiłam? proszę pięknie o odp.

Polecane posty

Gość Julcca

jestem w 3 m-cu to moje pierwsze badania, wstałam dziś o 4 rano na siusiu, a potem około 6.30 drugi raz i od razu do pojemnika, zawsze taki mocz z nocy mam ciemniejszy, teraz doczytałam, ze pierwsze krople powinny isć do sedesu a dopiero końcówka do pojemnika, boję się że przez to będe miała zafałszowane badania, czy możliwe,ze wyjdzie mi przez to białkomocz, lub moze okaże sie, że mam cukier, ostatni posiłek zjadłam dzień wcześniej o 16. dziękuję z góry za odp.

Gość kkkkkkkkkkk
źle pobrałaś.Mogą ci wyjść bakterie.Przede wszystkim przed pobraniem powinnaś sie dokładnie podmyć.Potem sikać nie do pojemnika,dopiero środkowy strumiń łapać.Radzę powtórzyć

Gość Julcca
o jeny, no to mnie przestraszyłaś:( a ja ani sie nie podmyłam, to jeszcze oddałam mocz do pojemniczka od razu z pierwsza kroplą:( zawsze się słyszy, ze poranny, poranny, a teraz dopiero doczytałam czekając w laboratorium, ze nie pierwszy strumień:( ale ja zawsze tak robiłam i nigdy nie mialam złych wyników...sama nie wiem...jutro się okaże...ale jeśli będzie w moczu białko bądź cukier, to czy może to być wina nieprawidłowego pobrania?

ja w ciąży jak zaspana pobierałam próbkę to też koło 6, nie o tym żeby się podmyć itp tylko o tym żeby wracać szybko do łóżka i pobierałam tak jak Ty, nic mi nie wyszło złego, jak będziesz miała coś nie tak, to w tedy weź pod uwagę że to może być kwestia tego i powtórz badanie, jak będzie ok to znaczy że jest ok

Gość kkkkkkkkkkk
zrób tak jak catarinka pisze.Mnie tak z marszu zzwsze wychodzą złe wyniki:) ale cukier czy białko to nie.Bakterie,leukocyty,nabłonki.Coś co wskazuje ,ze jest infekcja której tak naprawdę nie ma

Gość malamamaoli
powtorz badanie jak wyjdzie Ci cos nie tak i po krzyku,przeciez to nie naswietlanie z ograniczeniem co do czestotliwosci,po co masz sie martwic. woja droga kiedys postepowalam jak Ty,dopiero lekarz gin mi wytlumaczyl jak mam pobierac po tym jak mialam zle wyniki

Nie martw się na zapas :)Jak coś wyjdzie nie tak to poprostu zrobisz jeszcze raz :)