Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka_36

Czy ze względu na zalewanie dachu na ostatnim piętrze SPÓŁDZIELNIA może zamienić

Polecane posty

Gość Anulka_36

mieszkanie?? Chciałabym zamienić mieszkanie, ale ze względu na zalewanie mieszkania z dachu (mieszkam na ostatnim piętrze) jest to bez sensu. Remont dachu był robiony a mimo to itak się leje po ścianach i kapie s sufitu... Czy spółdzielnia może zamienić mi to mieszkanie na inne w swoich zasobach spółdzielni.??

Gość przede wszystkim egzekwuj
Spółdzielia ma OBOWIĄZEK naprawić dach tak by nie ciekło 😡 Przecież robi to za TWOJE pieniądze. wyegzekwuj to ! Idź z awanturą do prezesa, powiadom lokalna prasę, jeśli nadal nic nie zrobi 😠 Próbować zamieńiać możesz i tak.

Gość Anulka_36
Byłam.prezes powiedział że Ma sie nie lać !! Komisja była w styczniu i stwierdzili że rzeczywiście się leje, ale narazie nic nie mogą zrobić. Trzeba zaczekac na ocieplenie.... Więc mam czekac tyle miesiecy i płacić ten cholerny czynsz 740 zł Nikt nie będzie chciał tego mieszkania, nie dośc że ostatnie piętro to jeszzce zacieki!!

Gość przede wszystkim egzekwuj
Dziwne, bo u mnie naprawiają zimą jak sie tylko da lub przynajmniej zabezpieczają - WYMAGAJ! Ja płacę 260zł czynszu i nigdy nie pozwoliłabym sobie, żeby mnie prezesunio tak traktował 😠

Gość hhddss
Ważne !!! Czy to jest WSPOLNOTA MIESZKANIOWA ??

Gość a ja sobie mysle że
mam 0bowiazek naprawic teraz niefajnie ale ubezpiecz mieszkanie i wramch ubezpieczenia odszkodowanie od spóldzielni ; i masz prawdo do rabatu w czynszu tylko poszperaj w prawie mieszkaniowym

Gość Anulka_36
Nie to nie wspólnota. To spółdzielniaaa. Ale jak egzekwować obniżenie czynszu?? czy lejący dach to powód??