Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjfc iwjh

benefity dla rodziny prosze o pomoc

Polecane posty

Gość kjfc iwjh

Moj mąż zarabia 1200 miesięcznie płacimy 600 funtow za dom plus rachunki on jest self employed jakie zasiłki nam się należą i w jakiej wysokości? Bardzo prosze o pomoc moze ktos się orientuje

Gość 22222
prosze udac sie do najblizszego urzedu revenue tam moze pani zadzwonic do dzialu zasilkow za darmo(dzwoniac z komorki duzo kosztuje i ciezko sie tam dodzwonic)mila pani urzedniczka wszystko ci pokaze! dzwonisz tam i prosisz polskiego tlumacza przedstawiasz im swoja sytulacje co i jak, jakie dochody ile dzieci i tam ci dokladnie oblicza co i ile wam sie nalezy wysla papiery do wypelnienia ! jest to najszybszy i najlepszy sposob na rozwiazanie twojego problemu!!!pozdrowienia

Gość 22222
reszta to zasilki typu dofinansowanie do domu ,obnizenie taxu za dom itp.a to juz musisz isc do concil tax w twoim miescie,ale radze najpierw zaczac od tax work i ch tax credit w REWENUE!!!

Gość kjfc iwjh
rozumiem dziekuje za informacje, może wiesz ile się należy mniej wiecej rodzinie z naszymi zarobkami? Mamy problem żeby się utrzymać z miesiąca na miesiąc i ciągle gdzies pieniądze uciekają.

Gość 1116t7u
Ile macie dzieci..?

Gość 22222
wszystko zalezy od waszych rocznych dochodow od ilosci dzieci i wieku dzieci im mniejsze tym wieksze potrzeby,mozesz wejsc sobie na stronke REVENUE tam jest kalkulator (jesli dobrze znasz angielski) i tam odpowiadasz na pytania ile dzieci ile zarobkow itp.po wypelnieniu tego klikasz i wyskakuje ci czy wam sie nalezy czy nie w skali roku podziel to na 12 miesiecy i bedziesz miala miesieczna kwote.do tego dodaj kase za child benefit i wyjda ci zasilki,a reszta to tak jak pisalam concil tax.

Gość hbvlsih
mamy jedno dziecko własnie liczyłam na tym kalkulatorze ile mniej więcej będzie się nam należeć wtc i ctc ale w realiach czasami wychodzi inaczej dlatego myślałam że może ktoś jest w podobnej do mojej sytuacji

Gość hbvlsih
np.obliczyłam sobie przy mojich poprzednich zarobkach ile mi wyjdzie housing benefit, okazało się że całość i council tax benefit rownież, tymczasem płaciłam 80 funtow, więc nie za bardzo polegam na tym kalkulatorze

Gość 22222
dlatego tez lepiej poprostu osobiscie sie pofatygowac do REVENUE i oni sami policza i powiedza ile sie nalezy no i potem nie ma niespodzianek typu musisz zwrocic pieniadze.pozdrowienia

Gość 1116t7u
Pamiętaj ,ze kwota którą uzyskasz na kalkulatorze,to kwota która Wam się należy do końca roku podatkowego czyli do 5kwietnia. Pozdrawiam