Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc i rade

PROSZE NIE KASOWAC MOJEGO POSTU !!!

Polecane posty

moj ojciec wieczorem klad sie czasam do mojego lozka i nie chcial wyjsc mowil nie wiem czy zartem czy serioo ze bedzie dzisiaj ze mna spal, czesto rano wchodzi do mnie spal troche jeszcze i potem kazal wstawac, i czesto dotykal mnie w miejsca intymne, albo wychodzac przechodzil z prawej na lewa strona lozka jakos tak sie rozkraczajac nade mna, prosze o bez emocjanalna odpoweidz, czy uwas tez tak bylo, i prosze o nie kasowanie mojego postu,

Gość wezwijcie lekarza
NIE WIESZ CO TO JEST MOLESTOWANIE SEXUALNE?

czuje sie gorszy, moj ojciec mi wypomina ciagle moje upadki i mowi ze mam jeszcze go przepraszac, czuje si gorszy i winny, nie wierze w siebie i nie moge byc lepszy, potykam sie bo jest upokorzony i nie mam prawa wszrstac jak inni, nie mam do czego odwolac sie z przeszlosci bo boje sie tam wracac myslami

ja mam juz 29 lat, rozumiesz jaka policje to ja mam problem policja nie pomzoe

Gość wezwijcie lekarza
porozmawiaj o tym z mamą!

Gość niskogatunkowa kobieta
idz do psychologa jakiegos, sam sobie nie poradzisz

Gość to nie lepiej
mysle, ze rozmowa z kims bliskim by Ci pomogla. bliskim i zaufanym. beda lzy, ale potem poczujesz ulge

musze sobie poradzic, tyle ycia zmarnowane, nie moge tworzyc jakis wiezi z ludzmi, zrywam je i na nowo i ciagle nic, pracy nie moge utrzymac cale moje zycie to jak jedno wielkie smietnisko, zniszczony jestem doszczetnie moja pewnosc siebie i moc wiary w siebie, psychika :( i jeszcze czesto ktos mi mowi co on nie zrboil to wtedy jzu wogole czuje sie zle, bo ja moglbym tez byc kims ale jestem w jakies pulapce mojej przeszlosci i tym samy teraz, bo doswiadczenia poprzednie daja sile lub brak na przyszlosc

Gość czy ciągle mieszkasz z ojcem
?

wiem ze trudno ci sobie to wyobrazic ale ja sobie rady z zyciem nie daje, czuje sie nieudacznikiem, gorszym, itd. wszystko zalezy od naszego dziecinstwa, nie dziwie sie ze tyle osob mlodych pije z takich naprawde patologicznych rodzin, u mnie niby normalnie bylo niby na zewnatrz, i te wchodzenie do lozka niewinne takie itd gadanie jakies nawet ale to nie bylo normalne, ja czasami sobie zaprzeczalem probowalem to robic i mowie teraz zacznij od dzis zyc dobrze jakby to bylo tylko klamstwo

nie poradzisz sobie sam, musisz isc do specjalisty

zamiast rozpaczac i biadolic udaj sie po pomoc u specjalisty

do kogo ? placic mam pieniadze albo pusc i na NFZ zebym mial w papierach

Gość czy ciągle mieszkasz z ojcem
skoro uwolniłeś się już od "ojca" to łatwiej ci będzie zamknąc ten rozdział, oczywiście potrzebujesz fachowej pomocy psychologa, który ci to ułatwi. Weź głęboki oddech i zacznij żyć od nowa, porozglądaj się za dziewczynami, jestem pewna, że spotkasz swoją drugą połówkę :)

w dupie a nie w papierach :o NFZ wcale nie ma kiepski specjalistow, zamiast sie uzalac nad soba rusz zadek i zrob cos z tym :o

to jak nie chcesz isc po pomoc aby poprawic jakosc swojego zycia to najlepiej sobie w leb strzel - albo zostaje Ci uzalanie sie nad soba na kafe - co zreszta wiekszosc robi - JEST ZA DARMO!

ja chce miec spokoj i juz teraz nie miec tego w sobie jedno mam zyczenie w zyciu normalnosc normalnosc normalnosc

IDZ DO CHOLERY DO PSYCHIATRY ALBO DO PSYCHOLOGA, BOZE CO ZA BAZYL!

dziekuje wam za wasze opinie, troche nie rozumiecie mnie i dlatego trudno wam mi pomoc, powinien z kims sie o tym wygadac i wyrzucic to z siebie najlepiej gdyby zamieszkal daleko od ojca i go nigdy nie widzla, podjal leczenie pewnosci siebie i zaczal zyc jak ludzie normalna dziecinstwem dziekuje za opinie, ciesze sie ze sie odwazyel mtu to napisac bo ciezko mi jest, chcoaiz wiem ,ze ktos to tak samo widzi i ze musze zebrac w sobie cale sily i sei ratowac

Dziękuje.

oczywiscie ze sie ratuj, musisz pomoc sam sobie bo inaczej bedzie nieciekwawie. Jak mialam silna depresje to tez sama sobie pomoglam, do lekarza marsz! nie wiem czumu sie tak bronisz przed terapia, jak czlowiek ma zapalenie gardla to idzie do lekarza, a jak choruje dusza to juz nie widzi rozwiazania

Gość to nie lepiej
nie zrozumie..kto nie doswiadczyl:( piszac tu poczyniles pierwszy krok:) nie boj sie, zrob to co nalezy. nie Ty powinienes sie wstydzic - to nie Twoja wina! zycze Ci powodzenia:)🌼