Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ważne pytanie

Jak można uratować ukruszony ząb po kanałowym i nadbudowie?

Polecane posty

Gość mam ważne pytanie

Jakieś 4 lata temu miałam go robionego,bo ułamał sie tak,że całej połowy nie było.Teraz ukruszyła sie cała jedna ścianka tej nadbudowy,na szczęście od wewnątrz,i w ogóle mam wrażenie,że ten ząb jest jakis taki słaby,ale boje sie sprawdzic czy sie rusza :( Da sie go jakoś wzmocnić i zalepic tą sziurę?Czy robi sie to zwykłą plombą?Chciałabym to zrobic w przychodni publicznej,bo nie bardzo jestem przy kasie,ale czy sie tak da?Bardzo proszę o rady.Chodzi o 4,więc to dla mnie bardzo ważne

Gość mam ważne pytanie
uuuup

Gość kateto
mozna, ja tak mam od kilku lat, po kanalowym leczeniu dentysta mi ten zab zaplabowal ( nie ma jednej scianki ) i powiedzial, ze to powinno wytrzymac z rok ( juz 5 rok mija ) powiedzial tez, zebym pomyslala o koronce. Mysle do tej pory ;)

Gość mam ważne pytanie
Ale czy można dobudowac tą ściankę??U mnie to ledwie się trzyma,jakbym miała kasę to zrobiłabym implant,a tak to ciągle muszę uważać,nie jem nic tą stroną itd

Gość Mam koronki
Jesli korzenie zeba sa w porzadku to najprosciej zrobic koronke na zeba. Koszt ok. 1000-2000 PLN, starcza na ok. 10-20 lat. Inne rozwiazania odpadaja, bo co z tego ze znowu sobie wypelnisz scianke za jakies 300 PLN, jak po roku korona ukruszy ci sie w innym miejscu? Nie mowiac o tym, ze wypelnianie zeba w tym stadium nie zapewni Ci dobrego zgryzu