Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erupcja mózgu

Wczoraj byłam świadkiem kradzieży

Polecane posty

Gość erupcja mózgu

dziewczę widać nie pierwszy raz kradła. Rzecz jasna nie zgłosiłam tego, a teraz mam wyrzuty sumienia :-o

Gość krfkirki
ja mam wyrzytu sumienia, że udawałam, że nie widzę na ulicy dawnej koleżnaki, która ma straszne problemy w życiu, nie chciałam brać sobie jej na głowę a ona potrzebuje pomocy, mam straszngo kaca moralnego:(

Gość erupcja mózgu
Kosmetyki.

Gość erupcja mózgu
No nie wiem. Teraz co druga jest w rozmowach w toku.

hmmm....sama nie wiem co bym zrobila..jesli widze,ze kobita biedna,a chce takie,to chyba trzymam buzie..ale jak rozwydrzona gowniara kradnie dla smaczku,to sama bym za wlosy wytargala..wiem wiem podwojna moralnosc,bo kosmetyki nie sa niezbedne...nic nie poradze

kiedyś w sklepie \"wszystko po 4 zł\" widziałam jak matka z córką ok 15 lat razem kradły kosmetyki ! (choć kosmetykami tego nazwać nie można)...nic się nie odezwałam bo sytuacja mnie zszkokowała troche

mieszkalam z laska,ktora ukradla mi 2 portfele i aparat..za reke nie zlapalam,wiec co zrobic?wyprowadzilam sie... ponoc w liceum jej kolezanka z klasy kuopila drogi plaszcz...w pierwszy dzien ktos go ukradl z szatni,a na drugi dzien ona w nim przyszla do szkoly! byla sprawa u dyrektora,ale byl nowy,wiec nie bylo znakow szczegolnych...jej matka potwierdzila,ze kupowala plaszcz z corka!!moja matka by mi chyba pol wlosow z glowy wyrwala za cos takiego

Gość erupcja mózgu
To gówniara była i miałam ochotę podejść do ochrony, ale z drugiej strony, po co? Przecież nie przestanie kraść. Kosmetyk pewnie do 20 zł, więc nawet policja by jej nie zgarnęła.

Gość hcgdgd
ja bym nigdy nie wydała kradnącego.Po co?? może mial wazny powod kradzieży,a chuj mnie to boli,ze cos tam ukradł.zreszta konfidenci sa śmieciami wiekszymi niż zlodzieje.ja sama bym cos chetnie ukradla (tylko sie boje za bardzo) bo starzy naweyt zlotowki mi żałują. ale jesli miałabym wybierac to bardziej zal jest kradnacych dzieci niz doroslych,bo to nie dzieci wina,że nie maja na nic kasy a dorosłych owszem,bo to znaczy że cos w swoim życiu spierdolili.

taa jasne biedni złodzieje :o trzeba im współczuć...szczególnie jak ktoś tobie coś ukradnie np. portfel w autobusie..też będziesz się rozczulać nad biedakiem?

Gość gładka powierzchnia dupy
Ta rzeczywiście. Biedne ludki, nie stać ich, nie mają pieniędzy, więc przyzwalajmy kraść. Sama się będę wystawiała dla złodziej. To nieroby i leserzy. Żerują na cudzym nieszczęściu. Za te kosmetyki ze sklepu będą musiały zapłacić pracownicy, więc rzeczywiście można złodziejowi przyzwolić na biednego nie trafił.

Gość karotkadic
hcgdgd uważasz, że gorzej być tzw: konfidentem niż złodziejem-fajna ta twoja moralność. Przymykajmy dalej oczy na to jak kogoś leją, okradają , gwałcą, ani słowa policji bo zostaniemy \"konfidentami\". W tej Polsce nigdy nie będzie dobrze dopóki ludziom myślenie na właściwe tory się nie przestawi....smutne ze złodzieja zróbmy bohatera.

Gość hcgdgd
''Przymykajmy dalej oczy na to jak kogoś leją, okradają , gwałcą, ani słowa policji bo zostaniemy "konfidentami".'' hahahahaha :D ale wy jestescie podupceni,no naprawde. co innego jak komuś dzieje sie taka krzywda,to zupełnie inna sprawa!!!! ''szczególnie jak ktoś tobie coś ukradnie np. portfel w autobusie..też będziesz się rozczulać nad biedakiem?'' co innego kradzież prywatna,co innego kradzież ze sklepu!!! rany,że takie rzeczy trzeba tłumaczyc :D spodziewałam się,że mnie zjedziecie,ale nie że w taki idiotyczny sposób!

Gość karotkadic
hcgdgd- ta jasne bo za ukradzione ze sklepu kosmetyki nikt nie zapłaci. A myślisz, ze panie które pracują w sklepie nie mają rodzin, które muszą utrzymać, a właśnie to one muszą pokryć powstałe w kasie manko za błyszczki które jebneły nawiedzone gówniary. Co innego kradzież z głodu, tylko ta jest dla mnie do zrozumienia. Ale można przyjść do piekarni i porosić...... Kwestia sumienia, którego ty nie masz.

Gość fghjkl
Ja tez kiedys bylam swiadkiem kradziezy. W sephorze we Francji jakas para z dzieckiem w wozku podpieprzala perfumy. Widzieli ze ich nakrylam i troche spanikowali. Sama bylam w szoku.Nic nie powiedzialam bo po 1 bylam w szoku a po 2 nie znalam dostatecznie jezyka zeby wytlumaczyc o co chodzi.. Ja tez uwazam ze zlodzieje to leserzy i nieroby.Ida po najmniejszej linii oporu.

Gość hcgdgd
''Kwestia sumienia, którego ty nie masz.'' ta jasne,gówno o mnie wiesz więc nie mów mi że nie mam sumienia. :O ''hcgdgd- ta jasne bo za ukradzione ze sklepu kosmetyki nikt nie zapłaci. A myślisz, ze panie które pracują w sklepie nie mają rodzin, które muszą utrzymać, a właśnie to one muszą pokryć powstałe w kasie manko za błyszczki które j**neły nawiedzone gówniary'' oczywiscie,ktos zaplaci,ale to nie jest powod,zeby wydac kradnącego! bo on tez moze byc biedny,może nawet bardziej.skąd wiesz,że nawiedzone gówniary?? dla nastolatek czesto wazniejszy jest ładny wygląd niż jedzenie. a jak musza sie czuc te gówniary wśród wyśmiewającej je bogatej szkolnej młodzieży?? kradzież to często taki rozpaczliwy czyn.jasne,ze moga też krasc dla zabawy,ale jak nie wiesz,dlaczego to robią,to lepiej sie nie odzywaj.Albo ewentualnie po wyjsciu ze sklepu zaczep taką jedną i z nią porozmawiaj,wtedy sie zobaczy,jakie miała intencje.

Gość karotkadic
" kradzież to często taki rozpaczliwy czyn.jasne,ze moga też krasc dla zabawy ,ale jak nie wiesz,dlaczego to robią,to lepiej sie nie odzywaj.Albo ewentualnie po wyjsciu ze sklepu zaczep taką jedną i z nią porozmawiaj,wtedy sie zobaczy,jakie miała intencje. Jasne nie odzywam się, ty wiesz najlepiej.... Gratuluje popapranych zasad. Wszystko dla młodych, kradnijcie i bądźcie piękne... Nie mam samochodu - rąbnę go bogatemu sąsiadowi, przecież kupi sobie drugi, itp.... Pragnę zauważyć, że często osoby biedne i skromnie żyjące nie kradną, zwykle są to osoby z przeciętnych lub nawet bogatszych "domów". I co tu też pewnie znajdziesz usprawiedliwienie. Dla mnie ważne jest aby w życiu trzymać się zasad, jak ktoś ich nie ma to na wszystko znajdzie wytłumaczenie...

Gość a ja jestem facet niezamężny
''Nie mam samochodu - rąbnę go bogatemu sąsiadowi, przecież kupi sobie drugi, itp....'' przesadzasz :O błyszczyk jest nie drogi i skoro laska kradnie blyszczyk,to albo jest biedna,albo dla zabawy,bo wie,ze nic takiego sie nikomu nie stanie. ''Pragnę zauważyć, że często osoby biedne i skromnie żyjące nie kradną, zwykle są to osoby z przeciętnych lub nawet bogatszych "domów". a ja nie pragne tego zauwazyc. zwlaszcza,ze na pojedyncze osoby nie ma reguly. ''Dla mnie ważne jest aby w życiu trzymać się zasad, jak ktoś ich nie ma to na wszystko znajdzie wytłumaczenie...'' dla mnie też to jest ważne.dlatego z blahego powodu nie bede donosic na gówniary kradnące błyszczyki.

Gość karotkadic
''Nie mam samochodu - rąbnę go bogatemu sąsiadowi, przecież kupi sobie drugi, itp....'' przesadzasz błyszczyk jest nie drogi i skoro laska kradnie blyszczyk,to albo jest biedna,albo dla zabawy,bo wie,ze nic takiego sie nikomu nie stanie. ''Pragnę zauważyć, że często osoby biedne i skromnie żyjące nie kradną, zwykle są to osoby z przeciętnych lub nawet bogatszych "domów". a ja nie pragne tego zauwazyc. zwlaszcza,ze na pojedyncze osoby nie ma reguly. ''Dla mnie ważne jest aby w życiu trzymać się zasad, jak ktoś ich nie ma to na wszystko znajdzie wytłumaczenie...'' dla mnie też to jest ważne.dlatego z blahego powodu nie bede donosic na gówniary kradnące błyszczyki. " Nie dziwmy się, że w innych krajach Polacy mają opinię pijaków i złodziei, sami dajecie przyzwolenie na złodziejstwo (pijaństwo swoją drogą też), życzę osobom tak usilnie broniących "niewinnych" nastolatek, aby nigdy nie padły ofiarą kradzieży.

Gość autorko
ja Wam powiem tyle, od błyszczyków to się zaczyna, później są bluzki za parę stówek, bo koleżanki mają a ja nie, potem są portfele itd - a jakby jeden z drugim podkablowali taką gówniare za ten błyszczyk to nic by się jej nie stało, tylko by się strachu najadła i kradzieże miałaby z głowy do końca życia - wiem, bo pracuję z takimi które od błyszczyków zaczynały.

A ja ostatnio znalazłam telefon. Lazłam na drugi koniec miasta, żeby oddać go właścicielowi. Zostałam potraktowana w bardzo, bardzo niefajny sposób. nigdy więcej nie oddam znalezionego telefonu w ręce właściciela. ;|

Gość bgffg
tobie to łatwo powiedziec,bo na pewno stac cie na błyszczyk gdyby cie nie bylo na nic stac to zobaczyłabyś,jak to boli :( i ta frustracja,dlaczego,skoro inni mają to ja nie moge miec!

Takie tlumaczenie, ze laska kradnie blyszczyk, bo rodzice nie dali jej pieniedzy, jest smieszne. Kradziez jest niemoralna, potrafie jeszcze zrozumiec osobe kradnaca jedzenie, bo jest glodna, ale glupie panienki kradnace kosmetyki, zeby ladnie wygladac powinny dostac pasem po dupsku od rodzicow. :O Sama bylam nastolatka, nie mialam zadnego kieszonkowego i nigdy nie kradlam.

Gość cgcgdg
''ale glupie panienki kradnace kosmetyki, zeby ladnie wygladac powinny dostac pasem po dupsku od rodzicow.'' - nie rozśmieszaj mnie :O to rodzice powinni dostac w dupsko od dzieci,za to,że tak zle je traktują i nawet zlotowki nie dadzą :( przeciez to ich wina,ze nie maja pieniedzy

hcośtam jest osobnikiem pozbawionym wyobraźni. Dla niego milczenie to honor, a jak wiadomo dla takich podupconych idealistów sięgnąć ponad swoją rzeczywistość to nie lada wyczyn. Kolega myśli, że będąc świadkiem kradzieży wzbogacimy się o szacunek złodzieja jeżeli będziemy milczeć. Cóż za próżnia mózgu. Miejmy w dupie pracowników, którzy będą musieli wyłożyć z własnej kieszeni - milczmy jak bóg przykazał.

cgcgdg - ani złotówki nie dostajesz? Czyli masz przyzwolenie na kradzież, bo przecież "niemoralni" rodzice pozwolili sobie na nie płacenie ci kieszonkowego. Żarcie masz, dach nad głową też, nie chodzisz w obdartusach? To czego jeszcze chcesz? Ja kieszonkowego nie dostawałam, a jak chciałam mieć na wakacje czy nową bluzkę szłam do pracy - zarabiałam.

Gość erekcja penisa
dołączam się do tego topiku bo tylko tu pasuje mój nick.