Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość B.M.

rozliczenie pit ulga

Polecane posty

Gość B.M.

Jestem samotną matką (w sensie,że nie mamy ślubu),ale mieszkam razem z dzieckiem i jego ojcem.W zeszłym roku ulgę na dziecko odliczał ojciec dziecka od swojego podatku,bo ja nie pracowałam.W zeszłym roku podjęłam pracę,ale mam pobraną zaliczkę na podatek 506zł,to jest za mało na ulgę.Dlatego teraz też ojciec dziecka odliczy ulge,a ja mam pytanie:czy ja mogę się rozliczyć jako samotna matka razem z dzieckiem,mimo,że ulge na dziecko rozliczy ojciec dziecka?

Gość maturka
To ile razy chciałabyś zyskiwać na nieślubnym dzieciaku? I kto ma w końcu go utrzymywać: rodzice, czy podatnicy? To może raczej zrób z niego podrzutka do jakiegoś przytułku

Gość za bardzo kombinujecie
razem z twoim chłopem, ty sie chcesz rozliczac samotnie z dzieckiem , a chłop twój ma dostac ulgę bo duzo zarabia a co za tym idzie ma duze zaliczki na podatek, nie zdziwiłabym sie jakby cie odwiedziła kontrola skarbowa, bo albo jestes samotna matka z dzieckiem albo nie, wystarczy ze odkryja ze razem mieszkacie, samotna matka z dzieckiem tzn. że mieszka sama z dzieckiem

Gość B.M.
mogłam się spodziewać,że same matoły sie odezwa,jadnak można ,a jak się należy,to trzeba korzystać.