Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar71871

jak przejść z NAN-a na BEBIKO? które lepsze mleko?

Polecane posty

Gość madagaskar71871

mój syn robi zielone kupki i ma zatwardzenie po nanie, czy od razu mozna przejść z nana na bebiko moze lepiej będzie go tolerować, które wg was jest lepsze

Gość Anula1980
bebiko zawiera probiotyki ułatwiające trawienie- spróbuj zmienic mleko nan na bebiko-zrób to stopniowo- zmniejszaj ilośc miarek nan a dodawaj bebiko i stopniowo coraz mniej nan a więcej bebiko. po tyg tylko bebiko. ja w taki sposób zmieniałam córce mleko.

Zielone kupki może robić z powodu wysokiej zawartości żelaza w mleku, natomiast zatwardzenia są często spotykanym problemem po mleku NAN. Zmieniając mleko nie można zrobić tego tak po prostu. Przez dwa pierwsze dni podajesz na jedno karmienie zamiast starego mleka - nowe, następne dni dwa razy dziennie nowe mleko, poźniej trzy razy dziennie .. i tak stopniowo az calkowicie zmienisz na nowe mleko. Albo inny sposób - 1 dzien np. stare mleko + 1miarka nowego ( na jedno karmienie) , kolejnego dnia stare mleko + 2 miarki nowego mleka itd. Oczywiście jeśli dotychczas dodawałas do wody 6 miarek mleka to wprowadzając nowe mleko drugim sposobem dodajesz na początek np. do 4 miarek starego mleka 2 nowego, broń Boże do 6 starego kolejne dwie nowego :) Powodzenia! Mam nadzieje że zrozumiałaś coś z tego co napisalam :)