Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaolia.......

morfologia i glukoza

Polecane posty

Gość olaolia.......

mam wypić glukozę i iść na badania czy mogę odrazu zrobić morfologię??

Gość rege
morfologia ma być godzine po wypiciu glukozy

Gość czczacza
W przychodni podadza ci do wypicia glukoze.Nie pij przypadkiem sama w domu bo musza pobrac ci krew od razu po wypiciu i pozniej godzine po.

Gość rege
tzn. nie morfologia a poziom glukozy, sorki niedokładnie przeczytałam. Możesz zrobić sobie morfologię dodatkowo.

Gość czczacza
AAAAAAAA tak faktycznie godzine po a pozniej jeszcze raz po dwoch godzinach.Zapomnialam...a bylo to tak niedawno.

Gość tymbarkowa
ostatnio w laboratorium przyszla dziewczyna i chciala zrobic badanie po obciazeniu glukoza ale niestety nie miala skierowania wiec nie rozumiem jak samemu w domu mozna sobie wypic glukoze i jechac do laboratorium, przeciez to jest falszowanie wyniku bo ona sie spala podczas ruchu.

Gość magda240777
co wy piszecie? Na czczo biora Ci krew (mozesz sobie z niej zrobic morfologie i co tam chcesz) i z tej krwi badaja poziom cukru. Potem wypijasz glukoze i po dwoch godzinach znowu mierza ci poziom cukru.

Gość Aniusia23
potwierdzam, na czczo pobieraja Ci najpierw krew, moga pobrac takze zpaluszka i zmierzyc poziom cukru we krwi... potem daja Ci do wypicia rozpuszczoną glukoza i po 2 godz wracasz do laboratorium na koljene pobranie krwi. Jak wypijesz glukoze nie chodz za duzo, bo moze Ci sie słabo po ty, zrobic... wez sobie najlepiej cytrynke do laboratorium i pijac podgryzaj ja dla zabicia tej słodyczy.