Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamna

jak postępować z narcyzem

Polecane posty

Gość załamna

witajcie.mam w pracy koleżankę która kocha tylko siebie,uważa się za najlepszą ze wszystkich,a co ona nie robiła,gdzie nie była,pracowała i wszystko robiła najlepiej.wkurza mnie,bo wiem że popełnia błędy jak każdy,a le nie potrafi się do tego przyznać ,nie da sobie nic powiedzieć,zwrócić uwagi,nad wszystkim chciałaby mieć kontrolę doszło nawet do tego,że wtrąca się w nasze życie prywatne i poucza co mamy robić,a jeśli czuje,że ktoś może być lepszy od niej jest dla niej w pwnym stopniu zagrożeniem ona tak to widzi.wtedy czepia się tej osoby i robi głupie docinki pod jej adresem.dodam też że jest nadgorliwa i kabluje na nas do szefa,więc ma u niego względy że tak powiem.do tego jest straszną plotkarą i obgaduje do innych koleżanek,a przy nas słodzi.nie wiem jak mamy z nią postępować?może ktoś coś poradzi?

Gość to był fiuller
yhmm narcyz i plotki hehe przeciez to się kupy nie trzyma :o przeciez narcyz nie widzi nikogo do okoła prócz siebie więc jak może plotkować albo donosić, przecież ma w doopie innych :D

Gość załamna
a i może,bo myśli tylko o sobie i swoich sprawach,żeby była podziwiana chwalona przez szefa,który lubi dupowłazów.taka jest.to jak taką osobę inaczej nazwać?egoistka,samolub to za mało.a ona po trupach i do celu.

Gość uświadomić sobie że
twoja chęć postępowania z narcyzem jest przejawem twojego własnego narcyzmu

Gość załamna
ale śmieszne he he.nie znasz mnie więc się nie wypowiadaj o mnie w ten sposób.ja potrafię przyznać się do błędu i się nie wywyższam.nie chcę rządzić czyimś tyłkiem w przeciwieństwie do niej.prosiłam o radę a nie o ocenę.to samo mogłabym powiedzieć o tobie choć cię nie znam,ale sądząc po twojej wypowiedzi,że może jesteś tym co do szefa biega.

Gość a teraz to niby co robisz
a on ma się zmienić żeby tobie było dobrze :O

Gość załamna
nie chodzi o to by mi było dobrze,lecz o to.jak mamy pracować z taką osobą żeby dojść do jakiegoś porozumienia?

Gość gość
narcyza w pracy trzeba: 1) ignorować Nie pytać, nie słuchać, nie zwracać uwagi 2) ustalić granice Zwrócić uwagę gdy plotkuje, prosto w oczy powiedzieć, że sobie nie życzymy tego Jeśli zwraca nam złośliwie uwagę należy powtórzyć to co poprzednio napisałam Jeśli prawi dwuznaczne komentarze należy zadać pytanie : " co masz na myśli?" narcyz musi się wytłumaczyć i po kilku takich pytaniach powinien sobie odpuścić... 3) karmić Jeśli narcyzem jest nasz szef należy zgadzać się ze wszystkim, wyrażać własne zdanie tylko jeśli nie różni się od jego zdania ... Powodzenia!