Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia 72

Kosmetyki a testowanie na zwierzetach

Polecane posty

Gość Kinia 72

Tyle mówi sie o nie testowaniu kosmetyków na zwierzętach. Czegoś tu nie rozumiem- skoro zabijaja zwierzęta to jak mogą nie szkodzic nam ? Skoro taką krzywdę robią zwierzakom to bez testowania trafiając do nas wywołuja rózne alergie i to myślę że również jest nie w porządku.Testowane czy nie? Które bezpieczniejsze dla nas?

Gość olegia
A Ty chciałabys aby testowano cos na Tobie?

Gość XXI.
MOŻE SAMA SIĘ DOBROWOLNIE ZGŁOŚ NIECH NA TOBIE TESTUJĄ. CO KOMU ZROBIŁO ZWIERZĘ? ANI NIE POWINNO SIĘ NA NICH TESTOWAĆ KOSMETYKÓW ANI ZABIJAĆ.

Gość gość
Osobiści uważam, że nie należy testować kosmetyków na zwierzętach. Sama kupuję kosmetyki wegańskie (czyli nie testowane na zwierzętach i nie zwierające produktów zwierzęcych) Arbonne. Tutaj https://web.facebook.com/JoannaRekowskaArbonne/ można sobie o nich poczytać.

Gość gość
Nie bardzo wiem po co ten wątek jest. W świetle prawa UE jest zabronione testowanie na zwierzętach. Śmieszy mnie jak producenci sie tym szczycą bo to jest NORMA !!!! Wielu producentów rozpisuje sie na swoich stronach ze ich kosmetyki nie byłby testowane na zwierzętach chyba tylko dlatego ze nie maja sie czym pochwalić. Tym bardziej dziwie sie Wam ze ten temat wzbudza takie emocje bo tak naprawdę tego tematu nie powinno być :) PS. W ramach ciekawostki obecnie badania dermatologiczne są przeprowadzane na ludziach a większość badań jest tylko symulacją in Vivo.

Gość gość
Znowu Arbonne? Litości. O kosmetykach Arbonne pisała blogerka Toksyczna kosmetyczka we wpisie: "Arbonne? Stanowcze nie!" Poczytajcie szczególnie komentarze konsultantów pod tym wpisem, zanim zdecydujecie się na zakup tych kosmetyków.