Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 77uuuu

co ma zrobić facet który....

Polecane posty

Gość 77uuuu

Wiadomo jaka jest w Polsce sytuacja prawna dotycząca opieki nad dzieckiem. Nie oszukujmy się, blisko w 100% prawo do opieki przyznaje się matce. Nawet gorszej niż ojciec, ale matce. Co ma więc zrobić facet, który 3 lata po ślubie jest zdradzany przez żonę na potęgę, ale mają małą córeczkę i facet, jeśli podejmie decyzję o rozwodzie, własciwie straci córkę, bo zostanie ona z matką? Co ma zrobić facet który nie chce widywać córki co weekend, ale chce z nią być, chce ją wychowywać, chcę ją mieć przy sobie każdego dnia? Jesli się dobrze zastanowicie - mężczyzni pod tym względem mają w Polsce PRZE-JE-BA-NE....

Gość ciekawe bardzo
co TY! równouprawnienie:P:P

Gość ja tylko na chwile
Sluchaj, dam ci przyklad z zycia znajomego znajomej-ten facet naprawde istnieje, opowiesc autentyczna:-) A wiec, on mial taka sama sytuacje jak ty-corka, zdradzajaca zona i postanowil sie rozwiesc. Zebral ladny material na temat romansu zonki, do tego corka potwierdzila przed sadem ze matka zapraszala kochankow do domu i chlopak wygral sprawe. A co ciekawe sad przyznal mu ta opieke, mimo ze jest kierowca tir-ow na miedzynarodowych trasach i sad wiedzial, ze dziewczynka bedzie sie opiekowala wynajeta opiekunka... Tak wiec jak widzisz, nie zawsze matka wygywa taka sprawe. Zbieraj dowody zdrady-na pewno sie przydadza. A tak poza tym to rozejrzyj sie za dobrym prawnikiem, ktory specjalizuje sie w tych sprawach. Popytaj na forach dla samotnych ojcow. Dzialaj!

Gość A co Ty malutka
A Ty sie dobrze zastanowiles nad tym ...czy bedziesz walczyl o dziecko ..bo chcesz zrobic matce na złosc...czy faktycznie nie wyobrażasz sobie życia bez dziecka.Bez urazy...ale napewno biora góre emocje i logicznie nie da sie myślec.Sąd uwzgledni wszystko....czy żona Cie zdradza z jednym mezczyzna ..czy jest poprostu kobieta lekkich obyczajów {przepraszam jeżeli Cie tym urazilam }Jeżeli z cała swiadomoscią twierdzisz,że dziecko bedzie mialo lepiej z Toba--to walcz.Udowodnij jej ,ze jest zła matka i córka bedzie miała niedostateczna opiekę.Ale najwiecej szczescia życze twojej córeczce --bo ona w tej sytuacji jest najbardziej pokrzywdzona istotka i jednocześnie najbardziej niewinną.🌻

Gość 77uuuu
"Udowodnij jej ,ze jest zła matka i córka bedzie miała niedostateczna opiekę" Ale tu ZUPELNIE nie chodzi o to czy ona jest dobrą matką czy nie. Matką jest świetną. Ale też uważam że ja jestem świetnym ojcem. Tu chodzi o prostą rzecz: dlaczego ja, zupelnie nie ze swojej winy, nie zdradzając, zarabiając, poświęcając czas rodzinie mam zrezygnować z wychowywania dziecka? Suma sumarum: nie zrobiłem nic złego, a mam być teraz dodatkowo ukarany przez odebranie mi córki? Nie chodzi też o karanie mojej żony czy robienie jej na złość! Chyba nie zrozumialas tego co napisałem?

Gość mamuśkaaaa
Zawsze można próbować się dogadać z zoną. Wiem, to pewnie trudne. Myśl przede wszystkim o tym, żeby Malutka nie cierpiała, chociaż wiem z doświadczenia, że to bardzo trudne. Zajrzyj tu: www. wstroneojca.pl Powodzenia, trzymaj się. Szanuję facetów, którzy walczą o swoje dzieci...również dlatego, że mój ex nigdy tego nie zrobił.

Proste- dogadajcie sie, usiadź z żona i powiedz, ze wiesz, że Cię zdradza, zaproponuj układ przyjacielki ze wzgledu na dziecko bo to ono teraz jest najważniejsze, powiedz, że dajesz żonie wolna ręke w każdej innej sprawie oprócz dziecka i wymyślcie jakieś terminy, typu dziecko pól tygodnia u niej pół u Ciebie. Innego wyjścia niż dogadanie się nie masz za bardzo.