Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kassssieńka

Ciąża na urlopie wychowawczym !

Polecane posty

Gość Kassssieńka

Dziewczyny jestem na urlopie wychowawczym na 7 miesięcznego synka i zaszłam znowu w ciążę:) Bardzo cieszymy się z mężem na dzidzię ale ja boje się o swoją pracę. Czy będąc na wychowawczym można iść na zwolnienie od 13 tygodnia . Czy przysługuje mi macieżyński? Najgorsze jest to, że w listopadzie kończy mi się umowa o pracę. Prosze o pomoc zorientowane kobietki!

Gość qwertyui
na jakie zwolnienie chcesz iść ? Na wychowawczym nie ma l4 Jeśli umowa o pracę wygasłaby przed porodem to jest przedłużana do porodu a potem zasiłek macierzyński płaci zus.

Gość najlepiej tak
zloz podanie o przerwanie wychowawczego (bo tylko wracajac do pracy beda przyjmowac twoje l4) a w dniu powrotu do pracy przynies l4 i ciagnij az do porodu,w listopadzie beda musieli ci przedluzyc umowe do dnia porodu a potem przejdziesz na macierzynski platny przez ZUS, innego wyjscia nie masz bo jesli nie przerwiesz wychowawczego to w listopadzie dadza ci swiadectwo pracy i final

Gość Kassssieńka
Chcę przejśc na l4, bo bedąc w domu z wychowawczego nic mi nie przysługuje. Z meżem mamy sporo wydatków, więc pensja się przyda. A pracę mam bardzo stresującą i przez to mój pracodawca zawsze wysyła kobiety na zwolnienie.

Gość qwertyui
no to przerwij wychowawczy i wróc do pracy a potem l4