Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *edytus20*

skrucona szyjka macicy i bol w brzuszka

Polecane posty

Gość *edytus20*

witam jestem w 32tygodniu ciazy jest to moja pierwsza ciaza to moze panikuje. bylam wczoraj u mojej gin i stwierdzila ze mam skrucona szyjke macicy i ze po jedzeniu 2-3 godziny mam lezec nio i trzeba sie zastosowac tylko po tym czsie zaczelam sprzatac nio i zaczal bolec mnie brzuszek u dolu w okolicy pachwiny i teraz niewiem czy cos zlego sie dzieje czy jest to normalne pomozcie a i dodam ze ten bol jest na tyle silny ze nie da sie chodzic

Zgłoś się go ginekologa. Nie powinno boleć, a szyjka skraca się gdy poród blisko....

Gość *edytus20*
nio leze leze ale nie przechodzi tylko dalej boli chodzic to ja juz nie bede dopoki maz z pracy nie wroci

a jak bardzo szyjka jest skrocona??? w przypadku skracajacej sie szyjki zalecany jest oszczedny tryb zycia wiec sprzatanie nie wchodzi w gre wogole... u mnie takimi bolami w podbrzuszu wlasnie objawialo sie to ze szyjka sie skraca wiec jak nie chcesz zeby ci sie skrocila jeszcze bardziej to sie oszczedzaj i duzo lez... wazne jest zeby wlasnie lezec a nie siedziec np. bo w pozycji lezacej plod nie uciska na szyjke i nie powoduje dalszego jej skracania... a jak sie siedzi czy stoi prawo ciazenia ciagnie plod w dol i naciska on na szyjke i moze spowodowac dalsze jej skracanie... pociesze tylko ze ja mialam pessar zalozony i po zdjeciu go w 37tc mialam szyjke 0,5cm i rozwarcie na 2,5 cm a chodzilam jeszcze 3 tyg w ciazy i w 40tc mialam wywolywany porod wiec kto wie ile bym jeszcze pochodzila gdyby nie to...

Gość Aniusia23
proponuje Ci przejrzec wsyztskie topiki, juz sa dwa takie tematy, poczytaj troszke i sie uspokoisz. Ja tez jestem w 32 tc i mam dokładnie to samo co Ty, czasami trzeba lezec az dwa dni zeby bół minąl... zdązyłam sie juz o tym przekonac. Prawdą jest to,że zbyt szybko doświadczyłysmy tego bolu ale nie martw sie na zapas tylko sie oszczedzaj. ja juz od dwóch tyg leze plackiem w łozku i czuje sie o wiele lepiej. Im mniej ruchu tym lepiej dla Twojego organizmu...u mnie wygląda to tak, że w momencie kiedy wychodze na badania i wracam do domku po krótkim spacerze wszystko zaczyna mnie rwać(także staram sie unikać wykonywania jakiegokolwiek zbednego ruchu dla dobra swojego i córeczki) pozdrawiam