Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nulcia

wyleczyłam się z trądziku.

Polecane posty

Od lat walczę z zaskórnikami. Nie zliczę ile wydałam pieniędzy na cudowne preparaty, które miały mi pomóc. Począwszy od skinoremu, zinerytu, retinu A, isotrxinu itp itd, mogłabym tak wymieniać dalej. Wbrew mojemu dermatologowi wyruszyłam na oczyszczanie do kosmetyczki, i tu jest przełomowy moment w walce z moim trądzikiem. Po oczyszczeniu moja Pani kosmetolog stwierdziła ze przyczyną mogą byc robaki, tj. glista ludzka. Robiłam oczywiście badania rok temu, ale nic nie wyszło. Dopiero parę dni temu po 4 badaniu wyszła glista. Wzięłam leki tj. zentel, mija juz miesiąc a ja mam buźke jak nową, żadnych ropnych wykwitów, żadnych zaskórników. Wiem ze nie wszyscy lekarze dermatolodzy zwracają na to uwage, ale leczenie pownno się zacząć od badania na pasożyty. Może komuś ta wiedza pomoże, nie kazdy trądzik też jest przyczyną pasożytów, ale warto się przebadac. Pasozyty wychodzą po ok 4, 5 badaniu, wiec cierpliwości. Ja cieszę się piękną cerą i większą gotówką w portfelu.

Gość łójdkowo
a ta glista dawala jakies inne objawy poza zaskórnikami?

nie, czasem jakieś chwilowe bóle brzucha, nudności, zaparcia lub biegunki. Ja pracuje w korporacji gdzie jest 100 pracowników do tego różni klienci, wiec wystarczy skorzystac z toalety, niedokładnie umyć ręce, itp.